DELA

Slut på biljetter till Mamma Mu

Alla biljetter till Teater Kulings föreställning av Mamma Mu och Kråkan är slutsålda, meddelar arrangörerna. Eventuella outlösta biljetter kan fås vid dörren, men plats kan inte garanteras.

Mångfacetterat Åland i bild på stadsbiblioteket
Ålands kulturdelegation gav 2010 ett stipendium till Folke Karlsson för att föreviga det mångfacetterade Åland i bilder. Resultatet har blivit en utställning som ställs ut på Mariehamns stadsbibliotek.
Utställningen består av utställda fotografier och bildspel. Den 20 juni öppnar utställningen och pågår fram till den 10 juli.

Dramatik kring Åland i ny bok
Efter tio år av forskningsarbete i krigsarkiv i Helsingfors och Stockholm utkommer i oktober i år Kenneth Gustavssons bok Åland – en säkerhetsrisk? på PQR förlag. Boken har underrubriken Spelet om den demilitariserade zonen 1919-1939.
I boken lägger Gustavsson bland annat fram mycket tidigare opublicerat material i form av kartor, ritningar, foton och andra dokument. De svenska och finska planerna för att befästa Åland samt dramatiken kring världskrigets utbrott och de sovjetiska operationerna runt Åland beskrivs tillsammans med orienteringar om det dåtida världsläget. Spännande skildringar från den finska mobiliseringen av svenskspråkiga förband från Åboland till Ålands försvar ingår också.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!