DELA

Slottskonsert uppskjuten

Novemberkörens slottskonsert på Kastelholms slott som var utannonserad till den 17 augusti har blivit inställd på grund av sjukdom, men kommer att hållas vid ett senare tillfälle.
Konserten kommer att bjuda på musik från medeltid till barock, under ledning av dirigent Judit Deaki. Ny dag och tid för konserten meddelas inom kort.Ny antologi av
Bokanjärerna

Sjökultursällskapet Bokanjärerna, som tidigare gett ut antologin Trampa däck, är nu aktuell med en ny samling texter om livet på sjön och de erfarenheter som sjömän samlat på sig på de sju haven. Den andra antologin heter Springa läck och liksom i den tidigare samlingen ingår ett bidrag av ålänningen Kaj Karrento. Hans bidrag heter Resan till regnskogen. Kaj Karrento kommer att ge en kort resumé av texten under bokmässan i Göteborg.
Föreningen Sjökultursällskapet Bokanjärerna har varit verksam i fem år och har sitt säte i Stockholm. Antologin innehåller tjugo bidrag om livet på sjön och kommer att finnas på bokhandlarnas diskar i början av september.Trasmattor visas
i Jomala bibliotek

Under tiden 16 augusti till 29 september ställer Iris Helén ut sina trasmattor på Jomala bibliotek. Helén har hållit på med konst i hela sitt liv, men märkte att det var svårt att hålla sig inom ramarna när hon målade tavlor. Genom en kurs på Medis för tio år sedan fann hon sin konstform genom att väva trasmattor med inslag av mönster i många färger och former.
Iris Helén bor i Jomala och arbetar inom vården. Trasmattskonsten är hennes avkoppling.Teater Viirus inleder
med lustspel

Teater Viirus i Helsingfors inleder höstsäsongen med ett nervöst lustspel – Identity is a Myth – som har premiär i samband med Helsingfors festspel den 26 augusti.
Den 4 november är det dags för Tillsammans av Lukas Moodysson, en dråplig komedi som görs i samarbete med Sirius Teatern. Den intima sångaftonen Berömda lögner av Bob Dylan, har premiär i december.Röster för Östersjön
i Åland 24

För den som missade gårdagens kortare sändning från helgens Röster för Östersjön kommer det att komma en ny chans till detta senare i höst, då hela konserten kommer att visas i Åland 24. Det exakta datumet meddelas senare.