DELA

Skrivarkurs med sjöfartstema

Föreningen Bokanjärerna arrangerar tillsammans med Katarina sjöfartsklubb och Sesnus studieförbund en skrivarkurs för ”havets kvinnor och män”. Kursen riktar sig till personer med erfarenhet av sjöliv som vill omvandla sina minnen till skönlitteratur eller skribenter som tänkt ut en fiktiv historia i saltstänkt miljö.
Kursen arrangeras på Söder i Stockholm 10 september, 19 september, 19 november, tjugonde november och 22 januari. Kursledare är Helga Härle.
Information och anmälan till Sensus, telefon 08-615 57 57 eller via hemsidan www.sensus.se/stockholm.skrivande


Ny katalog för Öppna högskolan

Öppna högskolans höstkatalog har kommit. Anmälningstiden börjar tisdagen den 15 maj klockan 9.00.
En folder med kort presentation av höstens kurser skickas hem till alla hushåll. Alla som gått på Öppna högskolans kurser det senaste året får katalogen hemskickad, men den kan också beställas från kansliet.
Bland höstens fortbildningskurser finns nyheter som Introduktion till kognitiv beteendeterapi (KBT). Under kursen bekantar man sig med grundidéerna i KBT och får en inblick i de vanligaste arbetsmetoderna inom kognitiv beteendeterapi. Även kursen Introduktionskurs till Aggression Replacement Training är ett nytillskott, som vänder sig till dem som jobbar med barn i skolåldern eller med ungdomar.
I höstens kursutbud ingår även två datakurser, InDesign CS5 Grund samt en fortsättningskurs i Photoshop CS5. Medan InDesign CS5 är en grundkurs, riktar Photoshop-kursen till dem som vill skaffa sig fördjupade kunskaper i bildhantering och kräver därför förkunskaper som motsvarar grundkurs i Photoshop.
Bland höstens kurser finns två språkkurser. Under kursen Aktivera din finska kan man fräscha upp sina skolkunskaper i finska och träna sig att praktiskt använda språket. Kursen Ryska för vårdpersonal vänder sig till dem som kommer i kontakt med ryskspråkiga patienter.
Universitetskurserna följer fordringarna vid universitet eller högskolor i landet. Kurserna ger studiepoäng som registreras vid respektive universitet eller högskola.
– Som vanligt har vi både nyheter och gamla återkommande kurser inom höstens utbud. Ett studieblock som startar, och som vi redan nu vet att kommer att locka många är grundstudierna i Allmän pedagogik. Även i Hälsovårdsadministration startar ett nytt grundstudieblock, skriver man i ett pressmeddelande.
Ett nytt ämne i höst är genetik. Alla som är intresserade av genetikens grundkoncept, om varför vissa genetiska och andra sjukdomar uppstår och vad det finns för nya metoder inom området kan anmäla sig till Människans genetik.