DELA

Sanna Tahvanainen leder en skrivarkurs

Sanna Tahvanainen leder en skrivarkurs
i Mariehamn den 11-12 september.
– Jag vill inspirera och dra ut berättelser som alla går och bär på. Jag tror att många som kan eller vill skriva behöver en puff i baken. Då är det bra att träffa andra som skriver.
Tahvanainen delar med sig av sina erfarenheter på kurser högst en gång per år.
– Vissa tycker att det är skämmigt att gå på kurs om man är författare.När jag själv gick på en sådan kurs hade jag redan hade gett ut min första bok. Men jag hade säkert kastat in handduken om jag inte gått på den kursen. För mig var det helt livsavgörande. Att skriva är ett väldigt ensamt jobb och man behöver någon annan som kan titta på det som man gjort.
Ålands litteraturförening arrangerar kursen och temat är ”Hus av ord”.
– Alla har känslor för byggnader, men man kan ju tolka det symboliskt också, konstaterar Tahvanainen.



Sista chansen att höra
Duke Ellington

i Projektkörens tappning får man på söndag, den 22 augusti, i Jomala kyrka.
Medverkar gör solisten Therese Karlsson och Jakobstadskören Tonfallet, som Projektkören sjöng med i Jakobstad i våras.
– Tessi gör en fantastisk insats som sångsolist och de båda körerna klingar perfekt ihop, tycker Projektkörens dirigent Johanna Grüssner.
– Ellington skulle ha lyft hatten om han hade suttit vid pianot, tyckte recensenten Susanne Strömberg i Jakobstads finska dagstidning Pietarsaaren Sanomat
Kören kompas av en svensk-finländsk kvartett: jakobstadsborna Patrick Wingren på piano och Erik Herman Lillkung på trummor, Arne Wilhelmsson från Stockholm på bas och Claes Brodda från Uppsala på saxofon och klarinett.



Staffan Bruuns
senaste deckare
finns nu i bokhandlarna.
I ”Kappsäck full med pengar” skriver sommarålänningen Bruun om vad som händer när en familjefar i misstag får med sig en väska som innehåller en miljon euro från flygplatsen.
Det här är Bruuns elfte deckare. Han debuterade 1992 med ”Club Domina”.