DELA

Ryska konsuln visar arkiv

Nu på fredag klockan 13 kommer Ryska federationens konsul Igor Demyanenko att visa utställningen som visar exempel på vad som finns om Ålands historia i ryska arkiv och bibliotek.
Utställningen finns i stadsbibliotekets samlingsrum till och med den 11 augusti och är kompletterad med böcker om Ryssland och Åland som får lånas.

Kalle Wetterström filmar för TVM.AX

Redaktören Mats Granesäter har inlett samarbete med filmaren Kalle Wetterström.
– Filmaren med 40 års erfarenhet stiger på ”tåget” tvm.ax i dag! Kalle och Mats har tidigare arbetat tillsammans och nu startar ett nytt kapitel, skriver Granesäter i ett pressmeddelande.
Höstsäsongen inleds 29 juli klockan 19.00 med ett porträtt av Ålands framtids Anders ”Anta” Eriksson.
Så här står det i pressmeddelandet:
Anders ”Anta” Eriksson är partiledare och enda lagtingsledamot för Ålands Framtid. Redaktör Mats Granesäter och filmaren Kalle Wetterström har träffat Anders på gården i Jomala. Hur kan man kombinera självständighet med dagens verklighet. Kan partiet ta tillbaka sitt andra mandat i höstens val? Dessutom får vi lära känna Anders lite mer privat. Vem är han egentligen?”

Många besöker Post- och tullhuset
Hittills har 5.000 personer besökt utställningarna vid Eckerö post- och tullhus.
– Det är ett mycket bra resultat så här långt. Dessutom inleds konstrundan i veckan så vi räknar med mycket god tillströmning, säger verksamhetsledare Peter Winquist.

Sista akten klar för Windjammers Ball
Det är nu klart att det blir bandet Handsome Fred & His Orchestra som kommer att avsluta Seaside Sunday, söndagens dansfest i Badhuspaviljongen under Windjammers Ball den 12-14 augusti.
I bandet ingår Fredrik Dahlberg, Sveriges internationellt kända swingklarinettist Tommy Löbel och stepparen Sakarias Larsson från Harlem Hot Shots.