DELA

Rusning till höstens kurser




har man upplevt på Öppna Högskolan på Åland. Affärsredovisning, hälsokunskap, arbetsplatspsykologi, medicinsk akupunktur, sexologi, specialpedagogik, statistik och undersökningsmetodik är de klart populäraste kuserna i höstutbudet.
– Kursen i arbetsplatsmobbning är fullsatt men på de flesta andra kurserna finns det ströplatser kvar. På de flesta kurserna kan vi ta emot anmälningar ända fram till kursstart, kontakta kansliet på telefon 537 711 meddelar man från Öppna högskolan som i år 40-årsjubilerar.



En fotoutställning
i Jomala bibliotek

öppnar idag, tisdag. Utställningen består av de bidrag som lämnades in till vårens fototävling på temat ”friluftsliv”. Omröstningen skedde på Kanalkalaset 19 juli, då publiken röstade fram de tre vinnarna. Utställningen hänger hela september och kan ses under bibliotekets öppethållningstider. o



Tranvik Quinns spelas
i Radio Vegas

program Tonträffen i dag tisdag kl 11.03 med repris på söndag 6 september kl 7.03. I programmet presenteras nya skivor av Tranvik Qvinns, som bjuder på gamla schlagerfavoriter, gruppen Whatclub som skivdebuterar med gitarr-jazz i Django Reinhardts anda, och Visans vänner i Hangö som firar 25 års jubileum med en ny cd. Redaktör är Bengt Bergqvist.



Även Joe Laberos
andra föreställning

den 28 oktober på Alandica såldes slut på en halv timme i fredags.
– De flesta biljetterna bokades över nätet och många som stod i kö för att köpa över disk blev utan biljett då de kom fram till kassan, berättar Therese Sjöblom på Alandica.
– En otrolig succé, säger Olav Storgård, som fungerar som arrangör för Joe Laberos shower på Åland. Vi förhandlar på en gång med Labero om att komma ännu en dag tidigare till Åland för ytterligare en föreställning.
Åland är första showplats på Joe Laberos lanseringsturné i Finland. Sju olika städer besöks i månadsskiftet oktober-november. Andra orter förutom Mariehamn är Helsingfors, Åbo, Tammerfors, Vasa, Jakobstad och Närpes.



Unga Teaterns
urpremiär i höst

är Aladdin och den underbara lampan, den älskade historien ur Tusen och en natt. En både spännande, fartfylld och humoristisk föreställning för alla i familjen från 5 år och uppåt. Christian Lindroos som gjort den nya dramatiseringen, står även för regin. Premiären är på Lillklobb i Kilo 19 september och Helsingforspremiär blir det på Diana-scenen 12 december. I pjäsen medverkar: Hanna Nyberg, Nina Jääskeläinen, Ingemar Raukola, Frank Skog, Christian Thulesius och Mika Fagerudd.
Samtidigt förbereder sig landets äldsta barn- och ungdomsteater för sitt stora 50 års jubileum våren 2010. På våren ger man även en annan urpremiär. Det är en pjäs baserad på Annika Luthers bok Brev till världens ände. Arn-Henrik Blomqvist dramatiserar och regisserar pjäsen, som kommer att turnera på högstadier och gymnasier.