DELA

Robert Hancock i Åland 24

Konstnären Robert Hancock presenteras i en film av Christian Stormbom, Peter Winquist och Ulf Weman som Åland 24 visar i kväll, onsdag.
Filmen, som är producerad 1995, tilldelades 1996 ett förstapris som bästa finlandssvenska produktion. Den följer Hancocks liv från hemmet i Helsingfors till åren i Stockholm och därifrån till Paris där Hancock studerade bland annat för Fernand Leger.
Återkommen till Sverige hade Hancock sin första egna utställning och på samma galleri ställde också bland andra Sven Erixson (X-et) ut. I Stockholm träffade Hancock Kaja som blev hans ”musa” och livsledsagare för resten av livet. Paret blev intresserat av Åland och dess natur och flyttade så småningom till Eckerö.
I filmen ses ett stort antal av Hancocks målningar, för första gången i en åländsk film digitalt bearbetade så att det är möjligt att se dem i detalj men också i sammanhang.

Det blir en ny jazzkväll på
”Klubben” i Joker Darts lokaler i Mariehamn fredagen den 2 mars. Gäster är denna gång Vladimir Shafranov, piano, Anna Rydén, sång, samt T-time med medlemmarna Kjell Dahl, bas, Richard Palmer, gitarr, Tomas Tornefjell, trummor, och Fredrik Erlandsson, trumpet.
Konserten inleds klockan 20 och det finns också möjlighet att äta en lättare middag före konserten. Middagen, som måste förbokas, serveras kl. 18.30. Lokalen öppnar kl. 18.00.
Reservering och förfrågningar kan göras per mail till joker@aland.net eller per telefon 0457 – 5244190.

Jonas Karlsson och radiobokpratarna

Radiobokpratarna träffas igen måndagen den 27 februari kl. 9.40. Då diskuteras noveller och Jonas Karlsson.
– Jonas Karlsson är en mycket omtyckt och skicklig teater- och filmskådespelare, som nu också visar framfötterna som underfundig novellist. En aktuell författare som besöker Litteraturdagarna nu i mars, skriver Bokpratarna i ett pressmeddelande.