DELA

Regina Lund ses i fars på Alandica

Regina Lund axlar rollen som Kristdemokraternas partisekreterare Maria Nylén då farsen ”Liket som visste för mycket” spelas i Alandica den 11-12 mars.
Den kända svenska skådespelerskan ersätter Anna Norberg som fått förhinder.
För Regina Lund handlar det inte om någon ny roll då hon spelade den moraliskt tvivelaktiga partisekreteraren under höstturnén 2010.
Regina Lund, född i Vasa och uppvuxen i Gävle, har medverkat i flera filmer, tv-serier och teateruppsättningar. Hon kan även titulera sig sångerska och poet.
Publikintresset för ”Liket som visste för mycket” är stort på Åland, uppger arrangören. Till de båda kvällsföreställningarna finns endast ett fåtal biljetter kvar medan det fortfarande finns platser till matinén på lördag.”Kärlek, svek och
vad jag hade på mig”
ges på Alandica lördagen den 2 april kl 19.00.
Ilene Beckerman var 60 år när hon, på skoj, skrev ner ett slags självbiografi speglad genom olika gamla klänningar.
Boken blev dramatiserad av Norah Ephron (manusförfattre till succéfilmerna När Harry mötte Sally, Sömnlös i Seattle, Du har mail) och Delia Ephron.
Pjäsen som är en braksuccé och kallas ”The Broadway Sensation!” går just nu i New York, Sydney, Toronto, Los Angeles och Paris. Regissören Jan de Laval gav pjäsen Skandinavienpremiär på Scalateatern i Stockholm den 14 februari 2011.
I början på april åker pjäsen på turné. Åland är första anhalten.
Rollerna spelas av Meg Westergren, Magdalena in de Betou, Suzanne Ernrup, Ewa Roos och Anna-Lena Hemström.