DELA

Pernilla Skifs regisserar också

i år Röster för Östersjön. Hon står även för den konstnärliga utformningen av programmet den 13 augusti.
Röster för Östersjön blir den stora finalen på firandet av stadens födelsedag och hålls därför i Mariehamn i år, på Arkipelag Arena- mitt i stan.
Arbetet med programmet för konserten är i full gång och vi utlovar ett fartfyllt program och en musikalisk kavalkad genom 150 år med en återkoppling till Mariehamns 150-åriga historia,. skriver man i ett pressmeddelande.
Tio artister är i dag helt klara för medverkan; Johnny Ahlström, Leonarde Brändström, Jenny Carlstedt, Mikael Fagerholm, Minna-Lisa Ferna, Johanna Grüssner, Terese Karlsson, Jens Palmqvist, Annika Sjölund och Frida Österberg.
– Vi hoppas även ha med Frida Jansson men det är ännu osäkert beroende på hennes jobbsituation i sommar. Dessutom har vi en tiomanna orkester samt professionella dansare och körartister.
Kapellmästare för tredje året är Fredrik Erlandsson.
Födelsedagen till ära kommer Östersjöfonden att lotta ut 70 exemplar av ”Boken om Mariehamn” bland alla som köpt en biljett till årets musikaliska händelse på Åland, Röster för Östersjön, före den 31 mars.
Som tidigare är huvudsyftet med konserten att samla in pengar till Östersjöfonden. Genom ett avtal har fonden garanterats minst 20 000 euro av överskottet från årets konsert som liksom ifjol arrangeras av Hotell Arkipelag. qÅlandsvännernas
årsmiddag hålls

för föreningens medlemmar lördagen den 19 mars kl 17.00 i Svenska folkskolans vänners festsal, Nylandsgatan 17.
Festföredraget hålls i år av konstnären, författaren, museichefen och idésprutan fil.mag. Kjell Ekström från Önningeby. Musikern Greta Sundström står för musiken
Anmälningar tas emot av Ulla Karlsson tel 505 15 10, Susanna Lindberg 505 17 92, Gerd Häggblom 256 09 73 (kvällar) eller gerd.haggblom@gmail.com, Britt Inger Wahe 505 26 70 eller till ordförande per e-post kristinapalmgren@hotmail.com. Anmälningarna skall göras senast måndagen den 7 mars. qBirthe Wingren
fick en av

de fyra huvudrollerna i Svenska Teaterns uppsättning av musikalen Kristina från Duvemåla. Wingren spelar Ulrika, Maria Ylipää spelar Kristina, Robert Noack spelar Karl Oskar och Oskar Nilsson spelar Robert. Övriga roller meddelas senare.
Över 1.300 ansökningar skickades till teatern. 620 sångare har genomgått produktionsteamets granskning på en audition.
Kristina från Duvemåla hade urpremiär i Malmö 1995. Den bygger på Vilhelm Mobergs utvandrarepos. Musikalen har spelats för mer än en miljon svenskar. Först i Malmö och sedan i Göteborg och Stockholm, samt i konsertversioner i London och New York.
Premiär på Svenska Teatern blir det 29.2.2012. q