DELA

Oratoriekören med på finlandssvensk julskiva

Närmare fyra timmar julmusik fördelat på tre cd-skivor gavs ut under hösten. Skivsamlingen heter ”En finlandssvensk jul” och innehåller 77 julsånger.
Boxen sägs på omslaget vara ”en dokumentation av det bästa i julmusikväg som sjungits in under nästan 35 år”. De medverkande sångarna är bosatta i hela Svenskfinland, från norra Österborren via Åbo och Åland till Borgå i öster.
Oratoriekören medverkar på skivan med två verk: slutkören ur juloratorium och koral ur kantatnen Ett barn är fött oss vordet. Inspelningarna är gjorde 1984 i Mariehamn och kören leds av Kaj Sandholm.


Ekers silverljusstakar såldes på auktion

Tammerfors auktionskammare sålde i tisdags två silverljusstakar av den åländska silversmeden Anna-Greta Eker. Ljusstakarna är av kandelabertyp. En ljusstake med tre armar hade utropspriset 480 euro och såldes för 600, medan en med två ljus och utropspriset 240 euro klubbades för 420.


Allsångskonsert med Triolen
På måndag klockan 19.30 ger kören Triolen konsert i Lemlands kyrka. Konserten är en allsångskonsert där körens framträdanden varvas med sånger där publiken kan sjunga med.
På repertoaren står gamla och nya julklassiker.