DELA

Nya utställningar på Jomala bibliotek

Robert Eriksson visar sin samling med julkort från äldre tider. Julkorten visades i Finströms bibliotek i december i fjol och nu är det Jomalabornas tur att få se dem.
– Julkort skickas ännu i dessa dagar precis som förr på posten, men man kan anta att det är en tradition på utdöende nu när de sociala medierna och e-posten blir allt vanligare i alla åldersgrupper. Därför är det speciellt roligt att se hur korten såg ut förr då de tillsammans med handskrivna brev var de enda hälsningarna mellan långväga släktingar och bekanta, skriver man i ett pressmeddelande.
Fritidshemmet Humlans barn gör i år julstrumpor och dessa ställs ut på biblioteket fram till jul då barnen tar dem med hem vid terminsavslutningen.
– Fritidsbarnens egenhändigt tillverkade saker brukar nu och då visas på biblioteket och många har inspirerats till att pröva liknande tillvägagångssätt efter att ha sett utställningarna. På Jomala bibliotek är vi väldigt glada att få visa alster från kommunens skolor, daghem och fritidshem.
Rea Swansons tomtar bor i bibliotekets montrar i december.
– Rea har lovat att komma och hälsa på dem ofta, så de som vill höra berättas om tomtarna kan, om turen är med, få en pratstund med Rea om tomtarna någon eftermiddag på biblioteket.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!