DELA

Nipå bjuder till fondrådgivning

Nordens Institut på Åland arrangerar fondrådgivning.
– NIPÅ vill synliggöra för det åländska kulturfältet, möjligheterna att i större omfattning arbeta på nordisk nivå, ge verktyg och göra fondsökandet mer begripligt och lättolkat, genom att erbjuda fondrådgivningstillfällena ”Åland och Norden – utvidga dina projektramar”, skriver Anna Sundblom på Nipå i ett pressmeddelande.
De åländska kulturaktörerna får verktyg för att arbeta vidare med egna projektidéer och att formulera projektplan och budget, information från fonder och praktisk handledning att fylla i ansökningar
– Fonderna är inte obegripbara och svårhanterliga om man lär sig förstå och tala ”deras språk”. Till goda projektidéer finns det fondmedel att söka, skriver Sundblom.
Kulturutövarna är välkomna på måndag klockan 14.00 till Nordens instituts lokaler på Köpmansgatan. Programmet ser ut som följer:
14.00 Anna Sundblom hälsar välkommen
14.05 Information kring respektive fond: Ålands kulturdelegation – Staffan Beijar, Svenska kulturfonden – Åsa Rosenberg, Nordiska kulturfonden – Mervi Appel, Kulturkontakt Nord – Anna Sundblom.
15.15 Projektplan och budget – vad tänka på när du formulerar din ansökan, Anna Sundblom.
Diskussion.
15.45 Kaffe
16.00 Projektpresentationer av projekt som beviljats nordiska medel: Isabella Sarling – Mariehamns litteraturdagar, Alieu Kahn – Världsmusik.
Måndagen den 13.2 Medborgarinstitutets datasal 1 erbjuds hjälp med att fylla i ansökan. Till tillfället krävs förhandsanmälan till anna.sundblom@aland.net eller 018-25243.
14.00-16.30 Du får hjälp och stöd i att fylla i din nordiska ansökan, ta med projektplan och budget på usb-minne.Skådespelare sökes till sommarpjäs
I år presenterar Ålands ungdomsförbund och Bentes sommarteater lustspelet/komedin ”Hurra – en pojke!” skriven av Franz Arnold och Ernst Bach, översatt av Nils Poppe.
– Det bjuds på en härlig blandning av in- och utvecklingar på vackra Bentes, lovar Sofia Laasonen vid ungdomsförbundet i ett pressmeddelande.
Laila Björkstam, skådespelare och tidigare teaterchef för Åbo Svenska Teater, kommer att regissera. Premiär blir det den 29 juni kl. 19.
– Nu börjar sökandet efter skådespelare till sommaren. Totalt behövs fyra kvinnor och fem män.
Intresserade ombeds kontakta Sofia Laasonen på Ålands Ungdomsförbund för mer information. En audition dit alla intresserade är välkomna kommer att hållas i mars.