DELA

Minnestavla för Wallin

Landskapsregeringen beslöt i tisdags att godkänna Ålands kulturstiftelse förslag att landskapsregeringen låter ta fram en minnestavla som påminner om orientalisten och forskningsresanden Georg August Wallin med anledning av att det i år har gått 200 år sedan Wallins födelse.
Minnestavlan skulle enligt förslagsgivaren lämpligen placeras på Berg gård i Sund som var Wallins födelseplats. Landskapsregeringen överlåter nu åt Ålands kulturstiftelse att utarbeta förslag till minnestavla, text och avtäckningsceremoni. Datum för avtäckande fastställs efter överenskommelse med kulturstiftelsen.



Gospelkonsert
med Good News

På söndag den 28 augusti blir det friluftsmässa med den åländska gospelkören Good News och den gästande gospelkören 2theLord från Vällingby. Körerna leds av 2theLords dirigent Jenny Carlsson. Friluftsmässan hålls på Mariehamns församlings lägergård på Lemböte kl 14.00.
Under helgen kommer körerna att samöva och ha en gemensam kickoff för höstsäsongen.
– Det här är en fortsättning på ett samarbete som är mycket inspirerande och givande för bägge körer. Vi hoppas att många vill komma och delta i denna gospelmässa som leds av kaplan Gunnevi Styrström, säger Good News ordförande Siv Hallbäck i ett pressmeddelande.



Manskör gästar
Alandica

På lördag den 27 augusti klockan 18.00 blir det konsert med finska handelshögskolans manskör i Alandicas foajé. Manskören gästar Mariehamnskvartetten och konserten leds av Matti Apajalahti.



Rösta på favorit
bland holkarna

Utställningen Strandholkar längs Strandpromenaden från Västra hamnen till Fiskehamnen i Mariehamn pågår tills den 31 augusti och det finns ännu chans att rösta fram en vinnare bland holkarna. Priser lottas ut bland alla som röstat, man kan vinna ett presentkort till Bagarstuganoch en kryssning med Viking Line.
Deltagande konstnärer och barn i projektet är: Jonas Wilén och Lisa Wilén med holken Igloo för Eskimeser, Kjell Ekström och Axel Eriksson med holken Fancy Pants Marstad AB, Sara Tobiasson och Emma Malmberg med holken Tidslag, Tiina Tahvanainen och Stella Andersén med Kärleksholken, Kari Niskanen och Jessica Lindholm med Holkarna i Finkböle, Minna Öhberg och André Öberg med holken Hogwarts och Peter Winquist, Luca och Simon Stjärnfelt med hoken Titity.



Författarkväll under
konstens natt

Under Konstens natt i Helsingfors i kväll ordnar Schildts förlag en författarkväll på G18:s innergård klockan 19 -20.30
19-19.30 Marianne Peltomaa pratar med Annika Hällsten om sin senaste kriminalroman Och jag skall avlägsna din slagg.
19.30-20 Stina Katchadourian och Elisabeth Jansson diskuterar den nyutkomna Lappkungens dotter. En familjs historia under Finlands krig.
20-20.30 Jolin Slotte och Gustav Björkstrand diskuterar sina aktuella böcker, Fråga aldrig varför, tvivla aldrig mer och Maria Åkerblom. Sändebudet med makt över liv och död, med Sofia Torvalds.