DELA

Mariehamn Winter Jazz

skall i fortsättningen skötas helt av föreningen Mariehamn Jazz & Blues. Kulturnämnden i Mariehamn har hittills burit ett stort praktiskt ansvar för arrangemanget men vill nu att vinterjazzen står på egna ben och söker om evenemangsbidrag.
Kulturnämnden godkände vid sitt möte i onsdags redovisningen för nämndens kostnader för årets vinterjazz.
Enligt den godkända redovisningen uppgick de marknadsföringskostnader som faller på nämnden till drygt 2.734 euro medan kostnader för lokala artister, arvoden, resor, logi och förplägnad uppgår till 4.980 euro.
Mariehamn Jazz & Blues skall inom kort att hålla ett möte för att diskutera nästa års Mariehamn Winter Jazz, det tolfte evenemanget i ordningen.



Två akvareller
av Kjell Ekström
har Mariehamns kulturnämnd köpt in vid den utställning som Ekström höll på Galleri Skarpans. Verken köps som så kallad ”löskonst” för utsmyckningen av Trobergshemmet. Den sammanlagda köpesumman för verken ”Plantagen II och IV” är 2.300 euro. Pengarna belastar budgeten för utsmyckningen av Trobergshemmet, som totalt uppgår till 22.325 euro.



Damkören i Eckerö
och Hammarland
inleder höstens övningar på tisdag, den 28 september, kl. 19 på Solgården i Eckerö Storby. Dirigenten Jan-Olof Bonds välkomnar nya sångare . Alla är välkomna. Någon förkunskap eller tidigare körvana krävs inte.
– Vi är en mycket social kör och har väldigt trevligt tillsammans, säger Bonds.
Kören startade Bonds redan när han var kantor i Eckerö församling. Senare blev det en privat kör under flera år och nu sjunger man sedan i fjol i Medis regi.
Körens repertoar är blandad och i vinter kommer man bland annat att ta upp lite afrikanska rytmer.



Pressröster från
Sydösterbotten

är namnet på en ny bok om pressen i Sydösterbotten. Boken, som ges ut av Labyrinth Books i Nykarleby är skriven av Börje Sidbäck, pensionerad journalist som i mer än 30 år var han chef för Vasabladets lokalredaktion i Närpes.
I boken berättar Sidbäck om en hel rad sydösterbottniska dags- och veckotidningar.
”Bakom varje notis finns ett spännande äventyr” är rubriken på en efterskrift av Birger Thölix, mångårig chefredaktör på Vasabladet.



Jonas Gardell
uppträder i Mariehamn torsdagen den 4 november, som det också stod i gårdagens artikel. I ingressen till artikeln blev datumet fel. o