DELA

Maria Palme är ”Årets fotograf”inom fotoklubben Obscura och i kväll, tisdag, kl. 18 är det vernissage på en utställning med hennes bilder på stadsbiblioteket i Mariehamn.
Maria Palme har varit medlem i Obscura under många år och deltar aktivt i föreningens verksamheter. Hon har fått flera priser inom Obscuras fototävlingar och i de Österbottniska kameraklubbarnas årsutställning har hon fått flera hedersomnämnanden. Maria studerade på naturfotolinjen på folkhögskolan i fjol, berättar Obscuras ordförande Lena Wilson-Laajali i ett pressmeddelande.
Utställningen med Maria Palmes bilder kan ses i biblioteket till den 11 december.”Don Carlos” av
Giuseppe Verdi
blir nästa operaföreställning från Metropolitan i New York som mottas i realtid i stadshuset i Mariehamn lördagen den 11 december kl. 19.30.
”Don Carlos” bygger på ett drama skrivet av Friedrich Schiller (1759-1805). Verket är storslaget och dramatiskt. Don Carlos är son till den spanska kungen Filip den II. Don Carlos och Elisabeth av Frankrike förälskar sig i varandra men deras lycka krossas när Filip anhåller om Elisabeths hand och hon ser sig nödd och tvungen att av politiska skäl att svara ja.
Men operan handlar också om statens och kyrkans makt och om moraliska val, rätt och fel. Dramat är en ”grand opera” med långa arior, enorm orkester, stora körer, balett och pampig scenografi.
I föreställningen den 11 december sjungs rollen som Don Carlos av italienaren Roberto Alagna. Dirigent är Yannick Nézet-Séguin.
Biljetter kan förköpas på Andelsbanken på vardagar och Katrinas kansli, Norra Esplandgatan 5, måndag-onsdag kl 10-12 , tel 12177 eller per e-post på info@katrina.ax.
Kvällen inleds med att ”Operabaren” öppnar 18.30 med Kulturföreningen Katrinas höstmöte. Introduktion till ”Don Carlos” ges kl.19.00.Norden institut
håller öppet hus
med julglögg och kulturmingel på torsdag, den 2 december, kl. 14-17. Skivaktuella Greta Sundström bidrar med levande musik på dragspel.Ålandsaktuelle
Tommy Nilsson
gästar morgonsändningen i TV4 i dag tisdag på morgonen. På onsdag kväll kommer Tommy Nilsson till Åland för att på kvällen kl 19.30 ge julkonsert med Kjell Roos orkester i Godbyhallen.