DELA

Löthman-premiär i Tammerfors

blir det på Runebergsdagen, den 5 februari. Som Nyan tidigare har berättat har Leo Löthmans roman ”Fångtransport nr 86” dramatiserats på finska och sätts upp på Tampereen Työväen Teatteri som ”Vånkikuljetus nr 86”.
Till premiären arrangeras det en gruppresa från Åland. Raija-Liisa Eklöw meddelar att man har reserverat trettio biljetter till premiären. Det är samma initiativtagare, med Eklöw och några andra teaterintresserade damer, som förra vintern ordnade en resa till uppsättningen av Sally Salminens ”Katrina” på stadsteatern i Kuopio. Den teaterresan samlade hela 25 deltagare och Raija-Liisa Eklöw säger att man blev så uppmuntrad av det arrangemanget att man nu också vill göra en teaterresa också till Tammerfors.
– Det är väl inte så ofta som en åländsk roman står som grund för en finskspråkig teaterföreställning., säger hon.
Planen är att åka till Helsingfors med färja natten till tisdagen den 5 februari. Eventuellt hinner man då med ett besök på konstmuseet Kiasma före avfärden till Tammerfors där man går på premiären på kvällen. På onsdag, den 6 februari, besöks något museum eller utställning i Tammerfors innan man åker vidare till Lahtis och Sibeliushuset där en finsk orkester, Sunrise Avenue, ger konsert. Programmet för torsdagen den 7 februari är ännu under planering men man åker vidare till Åbo och tar kvällsfärjan tillbaka till Åland.
Totalpriset för resan är beräknat till cirka 350-400 euro. Eftersom biljettbokningen måste bekräftas redan den 26 november hoppas Raija-Liisa Eklöw att intresserade kontaktar henne eller Mirjam Öberg så fort som möjligt.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!