DELA

Lillasyster monstret kommer från Island

Skådespelaren Helga Arnalds från Island besöker Åland med sin enmansföreställning den 18-19 september. Monstret – min lillasyster är en dockteater om en pojke som just blivit storebror och som småningom lär sig tycka om sin lillasyster. Föreställningen är en intim, interaktiv, visuell musikal. Helga Arnalds bjuder in publiken till en vit pappersvärld.
Pappret får under föreställningens gång liv och berättelsen visas genom både skuggor, musik och magiska trick. Föreställningen är just lagom lång för den yngsta publiken.

Åländska verk på kulturfestival
Programmet för den nordiska kulturfestivalen TING i Helsingfors har lanserats på www.ting.fi. Festivalen, som pågår under perioden 25 oktober til 4 november, bjuder på tiotals evenemang för kultur- och konstsugna i alla åldrar.
På programmet står exempelvis nordisk mat i restauranger och skolor, trubadursång och trollkonster i spårvagnen, nordiska filmer och dokumentärer, clowner på bibliotek, rock och jazz samt ståuppkomik och annan scenkonst. De åländska elevers konstverk som besökt Grönland i bild- och formskolans regi kommer att ställas ut tillsammans med andra nordiska elevers.
Festivalen invigs på Helsingfors bokmässa torsdagen den 25 oktober.

Nytt försök med Skarpansvandring
Bomarsundssällskapets vandring i Skarpans – Ålands första stad nyligen måste avbrytas.
– Ett trettiotal personer, medlemmar och icke medlemmar, hade mött upp för en vandring i Graham Robins sällskap genom Förstaden, Gamla Skarpans och Nya Skarpans. Vi kom bara halvvägs, dränkta av alla tiders åskregn. Vi gör ett nytt försök med start vid Prästöbron (Grenadjären) lördag 8 september kl. 12. Alla är välkomna, hälsar Jerker Örjans i Bomarsundssällskapet.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!