DELA

Lär dig sjunga jazz i helgen

Under Scandinavian Shuffle som arrangeras i helgen ordnas också en workshop i att sjunga jazz. Kursen leds av Mimi Terris och Carl Turesson Bernehed.
Workshopen är öppen för alla som har allt från viss erfarenhet till stor erfarenhet av att använda sin röst, och som vill bekanta sig närmare med jazzens uttryck, rytmik och teknik.
– Vi fokuserar på att hjälpa var och en med en vald sång, som framförs med ackompanjemang av gitarr, och jobbar med lätta knep och medel för att få den att svänga på ett swing-jazzigt vis. Vi jobbar inför de andra kursdeltagarna, och lär oss även genom att lyssna och reflektera över de andra kursdeltagarnas framsteg och utmaningar, säger Mimi Terris i ett pressmeddelande.
Mimi Terris är utbildad sångerska och sångpedagog från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, med rötterna både i jazzen och i klassisk sångteknik. Hon är bandledare och frontfigur i Mimi’s Idea, ett svensk-danskt band som fokuserar på swingjazz för dansande publik.
Carl Turesson Bernehed sjunger och spelar banjo i swingbandet Gentlemen & Gangsters som på lördag spelar på Scandinavian Shuffle i stadshuset.
Kursen pågår mellan klockan 16.00 och 17.30 på lördag. Max 10 deltagare ryms med. Frågor och anmälningar tas emot på mejladressen info@mildredsswingskola.ax.
Man kan också ringa Sofia 0457 342 55 90.
Fler kulturnotiser i papperstidningen!