DELA

KulturnotiserÅlands museum
bjuder på aktiviteter
under sportlovet, berättar enhetschef Annika Dahlblom på utställningsenheten.
– Den som tycker att det är för kallt att sporta utomhus är välkommen till museets filmsal. Onsdag, torsdag och fredag kopplar vi upp en Wii-konsol mot filmsalens stora filmduk. Här kan man t.ex. spela golf, tennis, baseball och bowla.
Spelet lämpar sig från 7 års ålder. Speltid kan bokas i museireceptionen på telefon 25 426, en timme per person eller grupp.Den kontroversiella
filmregissören

Roman Polanski har tilldelats guldbjörnen för bästa regi på filmfestivalen i Berlin. Han fick priset för thrillern ”The Ghost Writer” på lördagskvällen, skriver FNB.
Polanski kunde inte ta emot priset personligen eftersom han är i husarrest i Schweiz i väntan på en eventuell utlämning till USA. Polanski står åtalad för sexuellt umgänge med en 13-åring på 1970-talet.
Guldbjörnen för bästa film gick till den turkiska produktionen ”Bal” (Honung) av regissören Semih Kaplanoglu. Den handlar om en liten pojke som beger sig för att leta efter sin pappa.
De främsta skådespelarpriserna gick till ryssarna Grigorij Dobrygin och Sergej Puskepalis i filmen ”How I Ended This Summer” och Shinobu Terajima i den japanska filmen ”Caterpillar”.
Filmfestivalen i Berlin arrangerades nu för sextionde gången.