DELA

kulturnotiserVokalgruppen
Flera Röster bjuder
in till en konsert annandag påsk, den 5 april, kl 19.30 i S:t Görans kyrka. Konserten som bär namnet ”En hyllning till Maria” kommer att bestå av idel latinsk musik, bland annat flera Ave Marior. För att komma i rätt stämning uppträder de nio damerna medeltida dräkter.
I Flera röster sjunger: Isa Blomqvist-Fagerholm, Sara Kemetter, Mirjam Schauman, Tracey Nyholm, Cathrin Blomberg, Pia Sjöberg, Eva Eriksson, Eva Sundberg och Liisa Talasniemi.
Flera Röster firar 10-års jubileum i år och firandet fortsätter bland annat med en körresa till Italien i maj och kulminerar i en jubileumskonsert i oktober.”Fröken Julie”
turnerar troligen
i höst i i Svenskfinland. Föreställningens regissör Robert Liewendahl hoppas att man skall kunna göra en turné.
– Det har funnits förfrågningar om en turné redan i vår men det hinner vi inte med. För att göra en turné måste en hel del saker ordnas för att allt skall fungera, konstaterar Liewendahl.
I kväll, tisdag, och i morgon, onsdag, ge de sista föreställningarna av ”Fröken Julie” på Alandica. Därmed har man spelat Strindbergpjäsen 23 gånger.
Petronella Wester och Jonas Danielsson, som råkade ut för en del skador under föreställningen för en vecka sedan, är nu återställda och kunde utan problem spela redan i söndags.Skrivarkurser,
Poetry Slam,

läshelger, radioprogram, läsecirklar, poesiaftnar, författarbesök ingår i den verksamhetsplan som Ålands litteraturförening antog vid årsmötet i söndags. Ett tiotal av föreningens 103 medlemmar deltog.
En nyhet är att unga under 20 år bara behöver betala halv medlemsavgift. Under året har föreningen också fått en hemsida på internet.
Föreningen gick 4.000 euro på minus i fjol på grund av att Åsikts ÅM som hålls vart annat år kostar så mycket. Föreningen för som bäst en diskussion om huruvida man skal fortsätta med evenemanget.
Årsmötet återvalde ordförande Nina Westerback och hela hela styrelsen.Sista föreställningen
av ”Dr Frisk”
med teaterföreningen i Mariehamn spelades på stadshusets scen i söndag. Enligt föreningens ordförande Maria Mäntylä lockade pjäsen på åtta föreställningar en publik på omkring 700 personer, något som man är nöjd med. Familjeföreställningen ”Dr Frisk” är skriven av Julia Westerberg, som också regisserade.