DELA

kulturnotiserTomas Nuñes-Garcés,
som vann cello-
tävlingen i Åbo nyligen, har engagerats för en konsert i Åbo domkyrka under Åbo musikfestspel i augusti. Det skall bli en stämningsfull sen konsert torsdagen den 12 augusti kl. 23. ”Bach i stearinljusens sken” är namnet på konserten.
– I den mörka augustikvällen lyses den historiska kyrkan med sina mäktiga valv upp med enbart stearinljus, och Bachs ljuva musik lugnar ner alla sinnen i skymningen, skriver man i festspelens programinformation. I öppningskonserten i Åbo konserthus tidigare samma kväll framträder Tammerfors filharmoniker.
Åbo musikfestspel pågår mellan den 12 och 20 augusti med en tjuvstart i konserthuset redan söndagen den 4 juli.Bokcafé blir det
i Finströms bibliotek
i Godby på tisdag, den 13 april, kl 18.30. Johan Karlsson, Elspeth Randelin och Karin Sandell-Karlsson delar då med sig av sina boktips. Kaffe och kanelbulle kan inhandlas av cafébesökarna.Bild- och formskolan
håller en utställning

med elevarbeten i Nordens instituts utrymmen den 19-23 april. Det är en mindre utställning med arbeten av de yngre eleverna som visas och man har denna gång arbetat på temat ”bok”. Eleverna har under våren gjort egna böcker, gjort skulpturer och målat tavlor med boken som tema.
Vernissage är det måndagen den 19 april kl.18 och utställningen är öppen mån-till fredag kl. 9.00 – 17.00 till den 23 april.Teaterfestivalen
”Teaterkalaset”
med inriktning på barnteater arrangerar Finlands svenska ungdomsförbund för tionde gången i år. Evenemanget hålls den 14-17 juni i Borgå.
Teaterkalaset riktar sig till finlandssvenska barnteatergrupper och enskilda teaterintresserade i åldern 7-12 år. Deltagaravgiften är 60 euro och inkluderar kost och logi, program och eventuell transport. Festivalen har under tidigare år samlat cirka 100 teaterintresserade barn från hela Svenskfinland.
Temat för i år är medeltida teater och deltagarna får bland annat prova på olika workshops, spela och se teaterföreställningar, uppträda och träffa andra teaterintresserade.
Ytterligare information och anmälningsblanketter finns på adressen: www.fsu.fi. Sista anmälningsdag är den 24 april. Sofia Wegelius, teaterkoordinator på FSU, telefon 09-751 551 00, e-post sofia@fsu.fi ger ytterligare information. o