DELA

kulturnotiserAnne Franks
dagbok ges
denna vecka som turnéföreställning i Alandicas auditorium i Mariehamn. Det är Åbo Svenska teater som gästspelar med föreställningen som under våren blivit en stor succé både på teaterns studioscen i Åbo och under turnéföreställningar.
– Många av föreställningarna har varit utsålda och pjäsen har setts av omkring 2.500 personer sedan premiären den 4 mars, berättar Sanna Sarelius vid ÅST.
För regin står Satu Rasila och i rollen som Anne Frank återfinns Maria Ahlroth. Bland de medverkande på scenen finns – som Nyan tidigare berättat – också ålänningarna Pekka Sonck, numera dramaturg och skådespelare vid ÅST, och Josefin Sonck.
På Alandica ges kvällsföreställningar på onsdag och torsdag kl. 19 och dessutom spelar man dagtid för skolelever.Vulkanutbrotttet
kan stoppa författare
som är på väg till Barnens litteraturdagar den här veckan. Deltagande är osäkert för fyra författare: Brynhildur Þórarinsdóttir, från Island, samt Arne Svingen från Norge, Kenneth Bøgh Andersen från Danmark och Åsa Lind, som för tillfället befinner sig i Turkiet. Lina Antman, som är projektledare, hoppades i fredags att frågan skulle klarna under helgen.
Åsa Linds böcker om Sandvargen har blivit frimärke. I dag, måndag, ges frimärket ut och Kristina Digman, som illustrerat böckerna, är på plats och signerar på Mariehamns stadsbibliotek klockan 12-15.
Årets barnboksillustratör är Sara Lundberg som gjort bilderna i Åsa Linds senaste bok ”Dunderlunds bästa bokstav”. Under Barnens litteraturdagar öppnas Lundbergs utställning med vernissage på Mariehamns stadsbibliotek, tisdag kl. 19.
På onsdag blir det vimmelfest för årskurs 5 på Mariehamns stadsbibliotek klockan 18.30-20.30.