DELA

kulturnotiserÅland flaggas dag
firas med en kultur-
dag i Jomala på söndag, den 25 april. Det är kantor Kaj-Gustav Sandholm som är primus motor för kulturdagen som bland annat bjuder på mycket musik.
Dagen inleds med en festhögmässa i Jomala kyrka kl.11 med Roger Syrén, Oratoriekören, barnkörerna Dominanten och Kvinten, Elina Granlund, sopran, Sandra Sundblom, trumpet, och Kaj-Gustav Sandholm. Procession med kors, ljus och flagga blir det också.
Efter högmässan följer kyrkkaffe med program av barngrupper i Olofsgården,.information om Ålands flagga och en utställning med teckningar av skolelever från Södersunda skola och Vikingaåsens skola samt musikprogram av barnkörerna.
På kvällen kl 18 följer ”KUL-TUR” i De gamlas hem med Jomala församlings flickkör Oktaven som framför musikalen ”Hemligheten”. Siv Ekström och Elina Granlund spelar fiol.
Kl 19 fortsätter man ”kul-turen” i kyrkan med kören Oktaven, S:t Olofs kyrkokör, Therese Karlsson, Matts Stenlund, Sandra Sundblom, Alina Sandqvist, Elina Granlund, Siv Ekström, Ida Kronholm, Anna Häggblom, Fanny-Klaara Rundberg och Kaj-Gustav Sandholm.
Det blir också en konstutställning med arbeten av Stig Petrone och Kari Niskanen. oGruppen
”The Teachers”
spelade på Sunds bibliotek i torsdags, den 15 april. Gruppen består av Ulf Nyback, Kjell Pensar och Marc Blumenthal.
– De spelar det mesta från blues till rock, eget material och covers. Det var en lyckad kväll på biblioteket och de som kom för att lyssna till dem tyckte att musiken var bra och medryckande. Den frivilliga avgiften för kaffet gick till insamlingen för Haiti, berättar Sonja Berglund på biblioteket.”Droppar från
rymden” drog
fullt hus i Önningebymuseet i helgen. Därför har man enligt producenten Mysan Sundqvist nu bestämt att ge ytterligare två föreställningar på lördag, den 24 april. Föreställningarna ges kl 19 och kl 21. Biljetter kan bokas på tel 0457-570 1992 (kl 12-19).
Droppar från rymden” är en operamonolog av Therese Karlsson och Sanna Tahvanainen i regi av Kent Ekberg.”Nationaloperan
i Helsingfors
firar 100-årsjubileum nästa år, skriver FNB. Jubileumsåret 2011 inleds i januari med operaäventyret ”Robin Hood” som Jukka Linkola komponerat och Jukka Virtanen skrivit librettot till.