DELA

Kulturnotiser



Allsångskvällen med
Rolling Home
på Matsmårs i Föglö Hummersö i onsdags blev välbesökt. Ett drygt 40-tal personer lyssnade och sjöng, rapporter Kjell Ekström.
– Eftersom regnet hängde i luften hölls sångkvällen i salen inne på Matsmårs. Shanties varvades med allsångsörhängen. Stämningen var på topp och alla var överens om att lokalen lämpade sig väl för aktiviteten. Det bjöds även på kaffe och lotteri. Huvudvinsten i lotteriet, ett IKEA startpaket, vanns av Rolling Homes Knut Grüssner, berättar Kjell.



Ålandsaktuella författaren
Mikael Paasikivi
som skrivit den kriminalhistoriska romanen ”Guld i blodet”, som utspelas på Åland, gästar helgens Bomarsundsdagar. Paasikivi besöker evenemanget båda dagarna och har blivit ombedd att läsa ett stycke ur boken, det blir en ögonblicksskildring av slaget vid Bomarsund. Uppläsningen på scen sker klockan 15 båda dagarna.
Paasikivi kommer också att fira sin lyckade försäljning på Åland med att lotta ut den 1000:e boken, detta sker vid hans bord där han också signerar böcker.



Sommarutställningen
”Maskor av garn”
i von Knorringmuseet i Finström har öppet sista dagen för säsongen nu på söndag kl 12.00–16.00.
– Fram till den 24 september visas utställningen på begäran. Kontakta i så fall biblioteket på telefon 41 470, meddelar Fredrika Sundberg, kultur- och fritidschef i Finström.



Bel Cantos kursdeltagare
håller konsert
i Finström Breidablick på söndag kl 19.00.
Under veckan har sångsällskapet Bel Canto hållit kurs för sex åländska sångare med Jenny Carlstedt och Marcus Boman som ledare. Nu på söndag är det dags för kursdeltagarna att presentera vad de lärt sig på en konsert.
– Det är sex unga förmågor som ska visa vad de har lärt sig. Kursen är på hög nivå och det blir blandade örhängen ur operarepertoaren, men även någon romans, säger Nina Andersson från sångsällskapet Bel Canto.