DELA

kulturnotiser”Kvinnor kan”
heter en utställning

i Finströms bibliotek i Godby. Hela rubriken är: ”KVINNOR KAN! – med lite hjälp av Eero Axberg”. Kursen, som letts av Eero Axberg, har samlat 7-9 kvinnor. Nu ställer några av kursdeltagarna ut i biblioteket till den 20 maj. De som har alster med på utställningen är: Agneta Sundström, Christina Danielsson, Susan Sjöberg, Annika Hollsten och Gunnevi Seffer.Johannes Salminen
kommer med en ny

essäsamling på Söderströms i höst. I ”Islams två ansikten” ställer Salminen frågan om vad hade hänt om araber och berber år 732 vunnit slaget vid Poitiers och utvidgat sitt välde från Spanien norrut ända till England. Hade det lett till ett ekonomiskt och kulturellt uppsving eller ett förtryck av religiösa minoriteter och islam upphöjt till det enda sanna och rätta?
Salminen lyfter fram grymma härskare, lika blodtörstiga oberoende av religion, men också hjältar.Ett musikläger
för ungdomar

i åldern 13-17 år blir det även denna sommar, nu i Väståboland. Tidigare år har lägret ordnats på Åland, men är detta år i Väst-Åbolands skärgård, Pargas. Musiklägret Komp, som hålls den 11 -18 juli, riktar sig till musikintresserade unga från Finland, Åland och Sverige, både nybörjare och längre hunna.
Lägret ordnas av musikstuderande vid Sibelius-Akademin, samt Musikaliska akademin i Stockholm. Ledarna har bred kompetens inom jazz, rock-, pop-, folk-, klassisk och världsmusik. Möjlighet ges att välja mellan olika verkstadsalternativ.
På programmet står bland annat bandspel, låtskrivning, dans, rörelse, improvisation, sång och instrumentbygge samt även privata lektioner efter önskemål. Vid sidan av musiken blir det även allmänt lägerliv. Mera information finns på adressen http://www.musiklagretkomp.net och fås även telefon 041-455 91 70.