DELA

KulturnotiserSångkursen ”Saltvik
sjunger och lär”
med operasångare Mikael Fagerholm i spetsen pågår som bäst i Rangsby skola i Saltvik. I år har man valt opera som inriktning och deltagarna i kursen bjuder på två konserter i veckan. På tisdag heter konserten ”Kyrkoklanger” och ordnas i Saltvik kyrka klockan 19 och på onsdag blir det ”Operaklanger” i Finströms kyrka, samma tid.
Årets lärare är Markus Lehtinen, operaprofessor vid Sibeliusakademin och Annika Ollinkari som är doktor i musik och chef för sångavdelningen vid samma högskola. Kursen som i år ordnas för sjunde året i rad började i söndags och slutar på onsdag. Kursen har i år sex deltagare, de flesta studerande vid Sibeliusakademin i Helsingfors. Också lärarna sjunger under konserterna.Åländska textilhantverkare
Gunvor Skogberg

är åter aktuell som utställare på designmässan Formex i Älvsjö, Stockholm. Formex är Nordens största fackmässa för design och inredning och kommande mässa pågår mellan den 12 och 15 augusti.
Skogbergs handvävda mohairplädar med handdrejad frans finns i monter C02:55, för den som har vägarna förbi Älvsjö i helgen.Kammarmusikens Katrina
avslutades i lördags

med goda siffror vad gäller antal besökare. Sammanlagt 650 personer köpte festivalbiljetter i år och så gott som alla konserter var fullsatta. Särskilt årets nyhet, de små gratiskonserterna i Café Bagarstugan och Amorina Chokolateria visade sig vara omtyckta. Inför nästa år ska arrangörerna nu fundera om festivalen ska växa eller hållas i det lilla formatet på grund av det allt större publikintresset.