DELA

kulturnotiserPernilla Skifs
regisserar ”Röster
för Östersjön” på Andersudde i augusti. Pernilla Skifs är dansare, koreograf och regissör bosatt i Stockholm. Hon har regisserat makens Björn Skifs shower men har också jobbat med många andra artister, berättar projektledare Lotta Wickström.
– Pernillas erfarenhet av att regissera och göra koreografi till storslagna galashower kommer väl till pass i uppdraget som regissör och koreograf för sommarens Röster för Östersjön som ju har Viva Las Vegas som tema och utlovar dans, musik, glitter och glamour.
Pernilla Skifs har varit på Åland och bekantat sig med arenan på Andersudde, som hon tycker är en helt fantastisk miljö för Röster för Östersjön, berättar Wickström.
– Pernilla ska nu tillsammans med Fredrik Erlandsson lägga sista handen vid konsertprogrammet. Oförglömliga låtar som till exempel ”New York, New York”, ”Strangers in the Night”, och förstås ett helt knippe Elvislåtar kommer att framföras av Ålands egna enormt duktiga sångare: Johnny Ahlström, Björn Blomqvist, Leonarde Brändström, Mikael Fagerholm, Johanna Grüssner, Therese Karlsson, Minna-Lisa Mattsson, Annika Sjölund och Frida Österberg.
I år kommer solisterna att ackompanjeras av ett storband under ledning av Erlandsson. En professionell dans- och körgrupp medverkar också.
Biljetter till showen den 6-7 augusti fås via hotel Arkipelag.Märmare 500 såg
Medis vårutställning

som avslutades till Krsitihimmelsfärdsdagen. Under programkvällen i anslutning till utställningsöppningen erhöll fyra kursdeltagare stipendiecheckar som donerats av lokala banker. Stipendiaterna är Zygeda Jurgutyte (konst), Monica Clemes (textil), Susanne Johansson (språk) och Regina Karlsson (allmänna ämnen).Svenska Teaterns
arbete med roll-

besättningen av musikalen ”Kristina från Duvemåla” inleds i höst. Då kommer musikalens upphovsmän Benny Andersson och Björn Ulvaeus, tillsammans med bland andra regissör Lars Rudolfsson, att under flera veckor söka de rätta rösterna.
I dagarna annonserar teatern efter ca 30 duktiga sångare i hela Norden. De sökande bör ha skolad röst eller hålla motsvarande nivå. Närmare 200 personer har redan anmält intresse för att komma på provsjungningar men man ser fram emot långt fler intresseanmälningar.