DELA

Kulturnotiser

Tenoren Mikael
Fagerholm

ger julkonsert i Saltviks kyrka på lördag kväll, den 16 december, kl 19 tillsammans med sopranen Annika Ollinkari och organisten Henryk Gwardak. Fagerholm, som nu är verksam i operakören vid Kungliga operan i Stockholm medverkar denna vecka även som solist i de julkonserter som ges i operans café på dagtid.
I Saltvik skall han dessutom medverka i arrangemanget ”De vackraste julsångerna” i kyrkan på annandag jul.


Gospelkören
Good News
bjuder på två julkonserter nu till helgen. På fredag 15 december blir det konsert i S:ta Catharina kyrka i Hammarland kl 19.30 och på lördag 16 december i S:t Görans kyrka i Mariehamn kl 18.00.
Till skillnad från de senaste av körens konserter har dirigenten Johanna Grüssner nu valt lite mer stillsam och traditionell musik. Några arrangemang lutar åt det klassiska hållet, medan vissa av de traditionella julsångerna framförs i moderna arrangemang, flera av dem skrivna av Oslo Gospel Choirs dirigent Tore W Aas.
Good News backas upp av den för kören numera välbekanta trion från Stockholm med Arvid Svenungsson på piano, Johannes Zetterberg på bas och Aron Mellergårdh på trummor. Solister är Regina Andersson, Conny Nylund, Aino Waller och Anders Hallbäck.


Nikolo Kotzev
ger julkonserter
med violinmusik runt om på Åland just nu. På söndag och onsdag spelade han i Brändö, respektive Föglö kyrkor och i kväll, fredag, kl 19 framträder han i Finströms kyrka. Torsdagen den 21 december kl 19 spelar Kotzev i Mariehamns kyrka och torsdagen den 22 kl 20 i Kökars kyrka.


Julkonsert med
musikinstitutets
kör och kammarorkester blir det på söndag, den 17 december, kl. 17 i S:t Görans kyrka i Mariehamn. Frida Jansson, sopran, är solist och dirigent är Sven Åberg. Delar ur J.H. Romans ”Den svenska mässan”, samt kammarmusik med sång- och instrumentalensembler framförs. Inträdet är fritt.


Luzzejazz i
Jazzklubben

blir det på lördag kväll kl. 20 på restaurang Pommern. Uppträder gör What Club av Mariehamn, Richard Palmer, gitarr, Jochum Juslin, gitarr, och Kjell Dahl, kontrabas. Svängig jazz utlovas i Hot Club de France- och Django-stil. Dessutom framträder sånggruppen Meiram som består av Maria Stenberg, Tracey Nyholm och Maria Svenblad, sång, samt Guy Karlsson. ”Ålands hottaste lussetåg”, utlovas också.