DELA

kulturnotiser

Anders Linder
besöker Åland
och spelar med sitt band Prima i Jazzklubben på Hotell Pommern på lördag kl. 20. Det blir glad, svängig och lättlyssnad jazz.
– Det är ett stort nöje för jazzklubben att kunna presentera denna energiska artist som vid 65 år ålder bara blir yngre, säger Elisabeth Ekman i Jazzklubben.
Man hoppas att Linder och hans femmannaband skall göra årets upplaga av Jazzkklubbens ”trettondagsbalunz” till ett oförglömligt minne.
Anders Linder, på klarinett och saxofon, och hans band spelar ”Las Vegas Jazz” och bjuder på musik av jazzlegender som Eddie Condon, Ray Charles och förstås Louis Prima, som bandet också är uppkallat efter.
Anders Linder har i Sverige samarbetat med en rad kända artister, till exempel Lill Lindfors och Tommy Körberg. Han är också känd via sin medverkan i flera tv-serier för barn, bland annat som kapten Zoom.
Supébiljetter till trettondagsbalunzen kan man få från Kalmers i Sittkoffs och restaurang Pommern.


Östra Saltviks
ungdomsförening

har planer på att spela teater i vår. Enligt Pernilla Gabrielsson i föreningen styrelse hoppas man kunna ha premiär på en fars i början av mars. Vibeke Voigt har vidtalats för regin. På måndag kväll kl. 19 hålls ett första förberedande möte.
Vilken pjäs man skall ta upp är ännu inte klart, men troligen blir det en enaktare eftersom repetitionstiden är förhållandevis kort. Pernilla Gabrielsson tror inte att det blir några svårighheter att få i hop tillräckligt med skådespelare, men det behövs ju också en hel del folk för sysslor utanför scenen. På måndag hopas man att såväl skådepelare som scenarbetare och andra skall möta upp.
Östra Saltviks Uf spelade senast teater vid förra åsskiftet då man med stor framgång gav revyn ”Revysoppa” som lockade en publik på över 4.000 personer.


Johannes
Salminens

essäsamling ”Skuggan på Kiasmas vägg” finns med bland böckerna i den finlandssvenska bokreakatalogen 2007 som nu utkommit. Bland böcker med åländska anknytning kan noteras Björn Ekbloms memoarer ”Illusioner och realiteter”, Katarina Gäddnäs diktsamling ”Jungfrutornet” och Isela Valves barnbok ”Ringen på isen”.