DELA

kulturnotiserDockteatern
Fågel Blå
med Yvonne Dugin och Berit Lindqvist ger även i år föreställningar för barn i dagisåldern. Denna gång spelar man ”Tre små grisar” och ”Fåret Frida”. Premiär för den halvtimmeslånga föreställningen blir det i stadsbiblioteket i Mariehamn torsdagen den 1 februari och preliminärt spelar man sedan till den 14 februari. Eventuellt kan någon föreställningen också ges utanför Mariehamn.
Föreställningarna kan bokas via Berit Lindqvist på telefon 12 909. Fågel Blå, som nu är inne på sitt 25 verksamhetsår, fungerar i samarbete med landskapsföreningen Folkhälsan på Åland.Al Gores
klimatfilm

”Den obekväma sanningen” kommer nu att visas för åländska skolungdomar i samarbete med filmklubben Chaplin och Agendakontoret på Åland. Filmen ges på bio Savoy. Filmklubben har fått en donation av stiftelsen Bergkulla, vilket möjliggör visningarna.
Enligt Ben Johans i filmklubben är donationen förbunden med ett önskemål från stiftelsens ordförande Leif Nordqvist om att klubben skall ordna visningar av miljöfilmen som handlar om klimatförändringen. Även allmänheten är välkommen. Över 800 skolelever är redan anmälda till visningarna som startar i dag, tisdag, med skolvisningar kl 10 och 14. På onsdag är det skolvisning kl. 14 och på torsdag kl 14.20.
Allmänheten är välkommen till visningen i dag kl 10 och på onsdag kl 14. Dessutom ordnas en visning för allmänheten på fredag kl 19.30. Filmen är 96 minuter lång.Konstskolan
Pictura

för barn och unga, som verkar i Pargas i Åboland, utmanar 6-16 åriga barn och ungdomar att delta i en tävling. Tävlingsbidragen består i att man gör skulpturer, där det enda tillåtna materialet är VHS-videokassetter med deras band och fodral. Tre pris kommer att utdelas, vart och ett till ett värde av 500 euro. Tävlingstiden går ut den 15 januari nästa år (2008). De vinnande arbetena utses av en jury, som består av: Skulptör Miika Karttunen, musiker/regissör Tom (Riddo) Ridberg, regionombudsman Åsa Rosenberg (Svenska Kulturfonden) och konstgrafiker Julia Vuori.
Tävlingen riktar sig till olika grupper för fritidsverksamhet samt skolklasser. Alla barn kan om de så vill delta, man kan bilda en egen grupp också med kamrater i grannskapet. Ytterligare uppgifter och tävlingsregler finns på e-postadressen: stina.valli@pp.inet.fi.