DELA

kulturnotiserGospelkören
Good News
håller sin traditionella allsångskväll på fredag, den 9 februari. Arrangemanget, som är gratis, är det fjärde i ordningen för kören och platsen är S:t Görans kyrka. För första gången samarbetar Good News med Guy Karlsson, som ackompanjerar på piano.
– Detta känns extra roligt för några av oss som sjungit gospel med Guy i många år i Intermezzokören, säger Good News dirigent Anders Hallbäck.
Kören hoppas på en sångsugen publik som definitivt inte behöver sitta stilla i kyrkbänkarna! Förutom allsång bjuder kören på ett antal sånger ur den egna repertoaren. Solister under kvällen är Susanne Eriksson, Linda Pussinen, Aino Waller, Per-Arne Sondell, Conny Nylund, Siv Hallbäck, Regina Andersson, Ann-Charlotte Åkergård och Iina Vuorinen. oSanna Ravi
belönades i går
med Runebergspriset på 10.000 euro. Hennes debutroman ”Ansari” blev en kritikerframgång och på måndagen belönades den alltså med Runebergspriset, skriver FNB. Bland de fem nominerade till priset fanns även de finlandssvenska författarna Eva-Stina Byggmästar, med diktsamlingen ”Älvdrottningen”, och Malin Kivelä, med romanen ”Du eller aldrig”.Den första
Pippi-boken

kommer ut i sin ursprungliga version i maj. Det är Rabén & Sjögrens förlag som firar att Astrid Lindgren i år skulle ha fyllt 100 år med att ge ut boken. Den utges i maj till Astrid Lindgrens dotter Karins födelsedag. Det var hon som var förebilden för Pippi Långstrump. I vår kommer också en ny barnbok med titeln ”Astrids äventyr”, som handlar om Astrid Lindgrens uppväxt i Småland.