DELA

kulturnotiserElevkonst från
Källbo skola

kan man bekanta sig med i Finströms bibliotek just nu. Skolans elever ställer ut och visar bland annat olika tolkningar av Leonardo da Vincis berömda porträttmålning ”Mona Lisa”. Bland det utställda finns också färgglada masker och stadsbilder, berättar bibliotekschef Fredrika Sundberg.
Utställningen kan ses till den 8 juni under bibliotekets öppettider.En kulturvandring
till Hammarudda

ordnar Jomala bibliotek och kultur onsdagen den 2 juni kl 19. Antikvarie Kenneth Gustavsson från museibyrån står för guidningen på befästningsområdet.
– Exkursionen är en del av kulturverksamheten i Jomala med målet att både Jomalabor och andra intresserade skall få veta mera om intressanta platser och händelser i kommunen, berättar kultursekreterare Signe Järvenpää.
Hammarudda är också ett fint naturområde, så deltagarna kan gärna ta med både kikare och kaffe för en trevlig kväll. Träff kl 19, vid Hammarudda gårds ladugård.”Leros vår ö i havet”
heter sommarens
utställning på Villa Schildt i Ekenäs. Utställningen, som sammanställts av Ben af Schultén berättar i bild och föremål om Villa Kolkis men också om livet och naturen på ön Leros. Magnus Lindberg har i år varit på plats och fotograferat medan bilder ur Göran Schildts arkiv ger bakgrund till hur det såg ut på Leros då Schildt slog sig ner där på 1960-talet. Utställningen öppnas den 10 juni.
Ny bok om Göran och Christine Schildts grekiska liv utges också på Schildts förlag till utställningen. ”Ankarplats Leros – Göran och Christine Schildts grekiska liv” heter boken som är skriven av Camilla Lindberg.Reidar
Särestöniemi

presenteras i sommar på Didrichsens konstmuseum Helsingfors. Man visar både kända och mindre kända verk av konstnären, som kallats ”Nordens Picasso”. De femtio utställda verken representerar Särestöniemis produktion från 1940-talet fram till hans död 1981.