DELA

kulturnotiserKören
Flera Röster

skall på tisdag inkommande vecka, den 3 april kl 19.30 sjunga ”Stabat Mater” med stråkar i Finströms kyrka. Kören sjunger också ”In Remembrance”. Även några andra sånger ingår i konsertprogrammet. Det blir ett omväxlande framträdande där alla i kören sjunger duett eller solo med körpartier emellan. Stråkensemblen som medverkar består av Stephan Kemetter, Kristian Eriksson, Anna Eriksson, Mikael Eriksson, Kristoffer Arvidsson, Chris Sundblom och Essi Kääriäinen. På orgel medverkar Kaj-Gustav Sandholm.Sista chansen
att se foto-
utställningen hos kameraklubben Obscura är denna vecka. Det handlar om de österbottniska kameraklubbarnas årsutställning, som jurybedömts av medlemmar i Obscura.Utställningen kan ses i Obscuras klubblokal, Köpmansgatan 9 ännu torsdag-fredag kl 18-20 och lördag kl 12-14. I utställningen ingår 60 bilder från 9 olika fotoklubbar från Österbotten, både finska och svenska, den innehåller färgpappersbilder, svartvita och manipulerade bilder.Två finländska
körer, Philomela

och EMO Ensemble finns med bland de tolv körer som i år tävlar om Nordiska rådets musikpris. Prissumman är cirka 47.000 euro. Det är första gången som musikpriset går till en kör, skriver FNB.
Juryn samlas i Köpenhamn i slutet av april för att besluta om vem som får priset, som överräcks vid rådets session i Oslo i slutet av oktober.
För Sverige kandiderar Radiokören och den världsberömda Eric Ericsons Kammarkör, för Danmark Ars Nova och DR Radiokammarkoret, för Norge Det Norske Solistkor och Vokal Nord och för Island Schola Cantorum och Hamrahlindarkorinn.Bokförlaget
Scriptum

i Vasa introducerar två nya författare i sin vårutgivning. Först i tur står Arlette Starck med romanen ”Flickan i de vita husen”. Den utkommer i april. Handlingen utspelar sig i huvudsak i Kaskö där författaren bodde några år som barn.
Romanen beskrivs som tidstypisk för den senare delen av femtiotalet och en fristående fortsättning på ”Grönt bläck” som Starck gav ut på åländska PQR-kultur år 2004. Hon debuterade år 2000 på eget förlag med diktsamlingen ”Blå vind”.
Den andra nya författaren hos Scriptum är pensionerade professorn Lars-Eric Lindfors i Åbo. Han har skrivit en biografi med arbetsnamnet ”Den entusiastiske ingenjören” över Lennart Forsén (1889 – 1943).