DELA

kulturnotiserVårdö får ett
musikbesök
av elever från Jakobstadsnejdens musikinstitut på fredag. Det är en grupp på 30 elever, tre lärare, tre föräldrar som kommer till Åland med egen buss i dag och stannar till på söndag. Konserten i Vårdö skola inleds kl.12 på fredag. Entrén är fri och alla intresserade är varmt välkomna, alltså inte enbart skolelever.
Gruppen från Jakobstad medverkar också vid Ålands musikinstituts instrumentprovardag på lördag kl 14.
Besöket på Åland är en svarsvisit. En grupp från Ålands musikinstitut var på besök i Jakobstad i maj ifjol och institutet där hade då ordnat med olika konsetframträdanden för ålänningarna. Besöket på Åland har möjliggjorts med bidrag från Svenska kulturfonden till resan.”Svartskägg”
heter det spex
som Medicinarklubben Thorax vid Helsingfors universitet gästspelar med på Åland nu på lördag, den 14 april. Föreställningen i Mariehamns stadshus inleds kl. 17.
Årets spex utspelar sig i Karibien under piraternas guldålder. Året är1692: De europeiska stormakternas dragkamp om kryddor, rom och strategiska befästningar öppnar hamnarna för driftiga piratkaptener som vill infiltrera sig i maktspelet. Port Royal, där våldsbrottens antal endast överträffas av krogtätheten och där ett mänskoliv inte är mycket värt, utgör händelsernas centrum…
Biljetter till spexet kan köpas vid ingången före föreställningen och reserveras på förhand via epostadressen: veronika.tarvos@helsinki.fi. Mer om spexet kan man läsa på hemsidan. www.thorax.fi.Åland får
revybesök