DELA

kulturnotiser



”Förklädd gud”
ges i Jomala kyrka

med drygt sjuttio sångare från Västnyland och åländska solister, lördagen den 21 april kl. 18.30. Dirigent är Teddy Granroth. ”Förklädd gud” är en lyrisk-musikalisk svit som ingår i författaren Hjalmar Gullbergs diktsamling ”Kärlek i tjugonde seklet”, som utkom år 1933. Motivet är taget ur en grekisk gudasaga och diktens förebild är ett drama av Euripides. Författaren föreslog för den svenska musikern och tonsättaren Lars-Erik Larsson att hans diktcykel skulle tonsättas och de planerade partituret tillsammans.
Musiken och texten bildar tillsammans en stark helhet mot våld, krig och förtryck. I dag är ”Förklädd gud” ett av Sveriges mest kända och högst uppskattade verk.
Som solister verkar Thérèse Karlsson, sopran och Johnny Ahlström, baryton samt Henrik Helander som recitatör. Verket uppförs med piano och flöjt. Som pianist verkar Judit Deàki och som flöjtist Jenny Backman-Pråhl.



Alla biljetter till
Mozarts Requiem
i Jomala kyrka på lördag kväll är redan slutsålda, meddelar Intermezzokörens ordförande Camilla Hägglund. I konserten medverkar kören ledd av Christian Juslin samt Bulevardens kammarmusiksällskap från Helsingfors. Solister är Thérèse Karlsson, Jenny Carlstedt, Dan Karlström och Björn Blomqvist.



Visaftonblir det
i Kvarnbo gästhem

om en vecka, lördagen den 21 april kl. 19. De medverkande vissångarna är Bengt Enqvist, Heidi Sewón, Knut Grüssner, Gyrit Hagman, Porfiro Otero, Helena Flöjt, Kim Hansson, Marianne Hägglund och Bitte Bamberg-Thalén. Entrén är fri och det ordnas med servering.



Kreativ
dansverkstad

för barn i åldrarna 7-12 år ges det tillfälle att pröva på, ”utan förkunskaper, lekfullt och utan förutfattade meningar”. I dansverkstaden i Mariehamn lördagen den 21 april och söndagen den 22 april. Danspedagogen Jattamarie Rauhaluoto från Åbo är ledare. De anmälda delas upp i två grupper på 12 barn, som dansar sammanlagt 3 timmar per dag, med paus för mellanmål som var och en tar med sig.
Anmälan görs till Folkhälsan på telefon 17 430. På lördag dansar man i Idrottsgården (Lilla salen) och på söndag i Allaktivitetshusets gympasal. Dansverkstaden ordnas i samarbete mellan Folkhälsan på Åland och Nordens Institut på Åland. Mera information ger Eva-Lotta Blomqvist på Folkhälsan 040-837 57 77 eller Lena Nyman på Nordens institut.