DELA

kulturnotiserTeaterföreningens
barnteater-
verksamhet får fortsatt stöd av Ålands Ömsesidiga Försäkringsbolag som ingått ett nytt sponsoravtal med teaterföreningen för perioden 2007-2009. Det förra avtalet hjälpte Teaterföreningen att bygga upp Solveig-galan och nu kommer tonvikten att ligga på Barnteaterskolans verksamhet.
– Barnteaterskolan är en mycket viktig del att Teaterföreningens verksamhet där barn och ungdomar introduceras i teaterns magiska värld. Men Barnteaterskolan är ekonomiskt betungande för föreningen som lever på bidrag och är därför glada över att få hjälp med att kunna driva vidare Barnteaterskolans verksamhet. I dagens läge är Barnteaterskolan mycket populär och många barn har inte fått plats på grund av att resurserna inte räcker till, skriver föreningen i ett pressmeddelande.
Under terminerna 2006-2007 har ca. 80 barn varit inskrivna i barnteaterskolan.Jenny Carlstedt
ackompanjerad
av Marcus Boman ger en konsert på Breidablick i Finström söndagen den 29 april kl. 19.30. Konserten som hålls till minne av operasångaren Walton Grönroos arrangeras av biblioteks- och kulturnämnden. Ursprungligen var den tänkt att hållas söndagen den 22 apsil, men datum har på grund av Jenny Carlstedts engagemang flyttats en vecka framåt, berättar Karin Sandell-Karlsson i nämnden.Mats Rådberg
och Rankarna

kommer till Ålands Countryfestival vid Bastö bykrog den 29-1 juli. Dessutom bjuder man på Ted Åström som Johnny Cash, husbandet Högtryck med Ramona. Småstjärnor blir det också och där skall man anmäla sitt intresse för att delta senast den 15 juni på telefon 42382 eller via epost: info@basto.ax.Klaus Härö får
årets Mauritz Stiller-
pris för sin insats för att främja kulturell diversitet inom film på ett nyskapande sätt. Priset delas ut under studentfilmsfestivalen Illuminations avslutningsfest i Helsingfors i dag.
Mauritz Stiller-priset har instiftats av Arcada – Nylands svenska yrkeshögskola. Priset har utdelats sedan år 2005 i samband med studentfilmsfestivalen.
Regissören Mauritz Stiller, verksam i Sverige och Hollywood, och känd för filmer med Greta Garbo kom ursprungligen från Finland.