DELA

kulturnotiserÅland förenade
Caroline af Ugglas
och poeten Ulf Karl Olov Nilsson. I en notis av Pontus Dahlman i Dagens Nyheter skall af Ugglas i höst komma ut med en bok där hon berättar om sin kamp mot sin ångest och viljan att lära känna sig själv. Medförfattare är UKON, det vill säga Ulf Karl Olov Nilsson, som också är psykolog. Boken skall bestå av utskrifter från terapipass.
Enligt Dahlman skriver af Ugglas att hon fick bokidén när hon såg poeten ”som var skitbra” på en festival på Åland.Teaterföreningen
i Mariehamn

har hållit årsmöte och återvalt Maria Mäntylä till ordförande. Ulf Schröder valdes in som ny styrelsemedlem. De övriga i styrelsen är Andreas Backman, Daniel Dahlén, Kenneth Johans, Lena Andersson, Jan Nordberg, Anki Karlsson och Anders Sims.
Föreningen har, enligt ordföranden, nu en kort och kreativ paus över sommaren och kör igång igen i augusti med en ny produktion för hösten. Föreningen har under våren uppdaterat sin hemsida som fått ett nytt utseende och innehåller både aktuell information och godbitar från gångna tider.
Föreningen har också, med hjälp av Alfons Röblom, under våren deponerat sitt digra arkiv i Ålands landskapsarkiv. Detta för att kunna säkerställa allt material för eftervärlden och göra det tillgängligt bland annat för forskning.Sting och en hel
symfoniorkester

ger konsert i Helsingfors i september.Sting kommer till Finland tillsammans med The Royal Philharmonic Concert Orchestra och ger konsert på Helsingforsarenan den 10 september. Konserten är en del av Stings Symphonicity-världsturné, skriver FNB.
Sting uppför sina gamla hitlåtar tillsammans med orkestern. Bland andra låtar som Roxanne, Next To You, Every Breath You Take och Englishman in New York framförs som orkesterversioner.
Biljettförsäljningen inleds den 7 juni.Skådespelaren
Dennis Hopper

har avlidit i sitt hem i Venice i Kalifornien. Den amerikanske skådespelaren och regissören blev 74 år gammal.han gick bort i från komplikationer av en prostatacancer, säger en av hans vänner till nyhetsbyrån Reuters, enligt FNB,.
Dennis Hopper är bäst känd för den klassiska kultfilmen ”Easy Rider” 1969. År 1986 spelade Dennis Hopper också en av huvudrollerna i Davis Lynch ”Blue Velvet”.