DELA

kulturnotiserMusikalen
Way Abroad
to Broadway kan man uppleva i Ålands Radio på 1 maj kl 15.00, då den sänds i sin helhet.
I Ålands musikinstituts stora musikalprojekt med sångnummer från bland annat Sound of Music, West Side story, My Saigon och Les Miserables medverkamde bland andra: Johnny Ahlström, Philip Björkqvist, Ida Löfman, Julia Olofsson och Sofie Eriksson. Bandningen gjordes av föreställningen den 22 april.
På 1 maj kl 13.00 sänds ett annat musikprogram. Tony Wikström har sammanställt ett program från annandag påsk med alla bidrag i årets Vokalisttävling.Åländsk form
åker på turné
i Norden. I projektet, som heter Form.ax, deltar ett 30-tal åländska formgivare. Vandringsutställningen inleds i Helsingfors med vernissage den 31 maj och ingår senare i juni som en del av Åländska landskapsdagarna. Därefter går utställningen på turné till Island, Estland, Norge, Sverige för att återkomma till Åland sommaren 2008 och visas på Eckerö Post och Tullhus.
Urvalet till Form.ax är gjord av kurator Stefan Lindfors och projektet är ett av Nordens institut på Ålands, NIPÅ:s, större satsningar. Finansiärer är NIPÅ, Ålands landskapsregering och Svenska kulturfonden.
Målsättningen med utställningen är att ge en helhetsbild av åländsk formgivning, det kvalitativa och nyskapande, samt visa på det traditionella och nya spännande material som används.Citatet som det
hänvisades
till i artikeln i lördagens tidning om Robert Hancock-utställningen hade fallit bort. Så här lyder det: ”Att måla är till den grad lustfyllt. Tanken inför ett självporträtt – vem möter jag idag?”.