DELA

KulturnotiserNej, en linbråka
var det inte som

Kökar hembygdsmuseum hade i sin ägo. Det fick Silvia Sundström veta efter reportaget om museet i måndagens tidning. Nu efterlyser hon förslag på vad det kan vara.
– Det kan vara något slags redskap för att göra läder mjukt, men vi vet inte. Nu blir det verkligen spännande, säger hon.
De som tror sig veta vad redskapet är får gärna kontakta Karin Erlandsson på telefon 528 467. qEn konsert/
eurytmiföreställning

kan man njuta av på morsdagen den 13 maj i Mariehamns stadshus. Det är Steinerpedagogikens vänner som bjuder till morsdagsfest för att hedra alla mammor, samtidigt firas föreningens 20-års jubileum.
Snellman högskolans fjärde årskursen i eurytmi framför sin konstform till musik av bland annat Beethoven och Sibelius. Eurytmi är en form av rytmisk rörelsekonst. I föreställningen medverkar också en pianist och recitation av bland annat Erik Gustav Geijers dikter. Föreställningen ingår i en turné med avgångsklassens examensprogram.
Efter föreställningen som börjar klockan 18.30 och har fritt inträde firas föreningens jubileum med morsdagstårta. Alla är hjärtligt välkomna.
Föreningen Steinerpedagogikens vänner kunde bildas i maj 1987 tack vare några engagerade föräldrar, som hoppades på ett alternativ till grundskolan. Christina Andersson utsågs till föreningens första ordförande. I oktober 1987 startades en öppen förskola en dag per vecka i Ytternäs gamla skola i södra Mariehamn. I september 1991 utvecklades verksamheten då lekskolan Ringblomman öppnade vid Storagatan 16. Maria Lundberg anställdes som barnträdgårdslärare. qEn morsdagskonsert
bjuds det på
i Lumparlands kyrka på söndagen. Stephan Kemetter, violin, Kristoffer Andersson, cello och Judit Deaki, piano framför verk av Mozart och Haydn. Konserten börjar klockan 19.00. qKatarina Gäddnäs
kommer i höst ut

med en diktsamling på Schildts förlag. Boken heter Vitbok och beskrivs i Schildts höstkatalog som ”en årsrapport från en mild vinter med överhängande hot om klimatförändringar, politiska mord men också en hel del lust och längtan.”
Katarina Gäddnäs kallas en ”korrespondent som i diktform rapporterar från Helsingfors, Stockholm och den åländska skärgården”.
Vitbok är hennes sjätte bok. q