DELA

kulturnotiserVem är damen
som Ture Malmberg
målade år 1935. Det undrar Kjell Ekström vid Önningebymuseet. Tavlan finns med på den försäljningsutställning håller öppet sista gången på tisdag kväll kl 18-20.
Resultatet av försäljningsutställningen är hittills bättre än väntat, konstaterar Ekström också. Ett tjugotal verk, inlämnade av enskilda och dödsbon, har hittills sålts och den provision som går till Önningebymuseets vänners insamling för inköpet av en tavla av Edvard Westman blir nästan 2000 euro.
Ifall någon känner igen damen på Malmbergs – ännu osålda målning – går det att kontakta Kjell Ekström på telefon: 040-0967710.”Pori Jazz
Kids Festival”
är namnet på barnens egen jazzfestival under årets jazzfestival i Björneborg. Festivalen pågår i år mellan den 14 och 17 juli och det är tredje året i rad som man även arrangerar en barnfestival i festivalen.
– Barnfestivalen har under de senaste åren blivit en succé och i år förväntas festivalen att locka ännu större publik, säger Bianca Morales som är konstnärlig ledare för den.
Årets stora nyhet är måndagens temadag ”Svenska Dagen”, måndagen den 16 juli. Då uppträder alla artister på Skrivarholmens stora scen på svenska. Trollkonstnären Jokeri Pokeri Box framför sin show på svenska. Cirkusorkestern Carling Family från Sverige framträder också, liksom en rad unga finlandssvenska jazztalanger. Sås o Kopp fungerar som dagens konferencierer.www.konsten.ax
är adressen till den gemensamma hemsida på internet som Ålands konstförening, Ålands slöjd och konsthantverk och Bild och formskolan öppnat. I artikeln i fredagens tidning om samarbetsprojektet blev adressen felaktigt återgiven.