DELA

Kulturnotiser

Den 26-27 maj
ordnar Konst
Utan Kompromiss rf, i samarbete med Ålands konstförening, en workshop för ungdomar i åldern 12-17. Workshopen heter ”I Was Here”.
Under workshopen kommer man att inspirera ungdomarna genom att föra diskussioner om offentlig konst och de olika möjligheter som finns.
Workshopen ger ungdomar chansen att uttrycka sina tankar på ett genomtänkt sätt och uttrycket sker genom att man tillsammans skapar en mur, ett konstverk som uppförs på en offentlig plats. Deltagarna får sätta sin personliga prägel på muren och de har möjligheten att påverka utformningen av verket.
Konst Utan Kompromiss bjuder in till öppningen av konstverket som sker på söndagen den 27 maj kl. 14.00 i parken bakom Mariehamns Stadsbibliotek. qEn serie konserter
med åländsk
anknytning arrangeras i anslutning till Ålands landskapsdagar. Konserterna har arrangerats under maj månad i Jugendsalen i Helsingfors. Serien avslutas nu på söndag kl. 15.00 med en kammarmusikkonsert. Kompositören och pianisten Lars Karlsson uppträder tillsammans med klarinettisten Kjell Frisk och altviolinisten Stephan Kemetter.
På repertoaren står musik av Lars Karlsson och Jack Mattsson. Konserten avslutas med Lars Karlssons Havsbilder, en trio som uruppfördes i fjol och nu utförs för första gången med klarinett i stället för oboe.
Inträdet är fritt och samtidigt har man möjlighet att bekanta sig med utställningen ”Lars Sonck och Hilda Hongell – byggnadskonstnärer i Mariehamn”. qFinlandssvensk revy
sänds i FST5

under hösten. För fyra år sedan startades en ny revytradition på Svenska Teatern i Helsingfors i och med Efterssvett. Nu kan FST5 visa de bästa bitarna ur succérevyn.
Som producent står Svenska Teatern. Produktionen görs i samarbete med Produktionsbolaget Långfilm productions.
På scenen finns Sonja Ahlfors, Max Forsman, Anna Hultin, Patrick Henriksen, André Wickström och Joanna Wingren samt Macke Granberg med orkester.
Långfilm Productions består av Ralf Långbacka i samarbete med Svenska Teatern
Produktionsbolaget samarbetar med Svenska Teatern kring två separata TV-projekt under våren 2007. Förutom ett 58 minuter långt underhållningsprogram av teaterföreställningen ”Eftersvett 2006” produceras även en teaterhistorisk TV-serie i tre delar (3 x 28 min) ”Thalias irrfärder” med Ralf Långbacka i centrum. q