DELA

kulturnotiserVisfest blir det
i Pargas i juli,

närmare bestämt lördagen den 21 juli. Det är tredje året i rad som visfesten hålls och platsen är Sattmark café. Artistutbudet kommer från både Finlabnd och Sverige och arrangörerna utlovar ett mångsidigt program för alla åldrar med den moderna visan i centrum.
På estraden står artisterna Dan Viktor och Jack Vreeswijk (tillsammans med Love Tholin och Petter Ericsson), Susanne Alfvengren, Frans Haraldsen och Jennie Storbacka, samt för den yngsta publiken Barnens Kalasturné -07 med Anders ”Apan Anders” Grönroos och Clownen Tora-Bella.
Arrangörerna förväntar sig en publik på omkring 600 personer till visfesten.Jan Myrdal
fyller 80 år

i sommar och kommer med en ny bok på förlaget Murbruk. ”Jan Myrdal – Medvetandet gör oss ansvariga” heter den och innehåller . valda texter från åren 1957-2007. Jan Myrdal kan se tillbaka på en över 60 år lång skrivarkarriär. I flera decennier har han stått i centrum för svensk vänsterdebatt blivit läst och uppskattad men minst lika ofta utskälld och fördömd.
I et pressmeddelande skriver förlaget att man valtut drygt hundra av hans bästa texter. De rör sig över många olika områden. Från EU och August Strindberg till tryckfriheten och Sovjetunionens ockupation av Tjeckoslovakien. Gemensamt för alla dessa texter är ett ständigt ifrågasättande, ett motstånd mot förtryck, oavsett under vilken mask förtrycket uppträder. Boken innehåller ett förord av Kalle Holmqvist och Anders Roth. Mer information finns på www.murbrukforlag.se.