DELA

kulturnotiserDen åländska
ordcirkusen
som ges på kulturhuset G18 i Helsingfors i samband med de åländska landskapsdagarna har ännu biljetter kvar meddelar arrangörerna genom Gunnel Elelund. Biljetter kan fås via Luckan i Helsingfors och Stadsbiblioteket i Mariehamn. Den litterära supén som går under namnet ”Kabaré Kongo” genomförs den 14 juni kl. 19.30. Medverkande är Katarina Gäddnäs, Ulvens döttrar, Leo Löthman, Matts Stenlund, Fred Forsell, Leo Lundberg, Thérèse Karlsson, Marcus Boman Parva Pirzadeh och Kent Danielsson samt kocken Michael Björklund.Ett Beatles
Tribute Band

har nyligen sett dagens ljus i Österbotten. Bandet, som kallar sig ”Silver Beatles”, består av Hasse Bergström, Bosse Sandvik, Jacke Jacobsson och Tomas Fant.
Ute i den stora vida världen finns det massor av Beatlesfans. En del av dessa spelar själva och en stor dröm för dem är att .själva starta ett band som spelar enbart låtar av sina stora idoler. Det finns ca. femhundra så kallade Tribute Bands. Många av dem spelar på heltid, men de flesta är amatörband som har sysslan som ett fritidsintresse. I Finland finns 2-3 band, men hittills har inget funnits i Svenskfinland, skriver man i ett pressmeddelande.
En smygpremiär hölls på en restaurang i Malax en kväll i maj och man har redan några bokningar för sommaren. Närmast kommer en demo med några av bandets låtar.Fontana Medias
höstböcker

bjuder bland annat på lyrikantologin ”Att byta hjärta i ett snöglopp – tvivel och tro i finlandssvensk dikt” med Carina Nynäs som redaktör. I Fruktkoden – lösenord till det goda livet botaniserar femton finlandssvenska skribenter bland de andens frukter som beskrivs i Bibeln. Redaktör för boken är Stefan Myrskog.
Tom Tiainen har skrivit en bok om pilgrimsvandringar han gjort i Frankrike och Spanien och Catherine Granlund debuterar med diktsamlingen ”Brottstycken”. Kerstin och Erik Vikström är redaktörer för boken ”Det lyser i prästgårdsfönstret” med berättelser från finlandssvenska prästgårdar från olika tider.
I barnboksserien Salt&Peppar debuterar Nina Langenskiöld med barnboken ”Pärlan”. Sanna Kallio illustrerar Siv Bergman kommer med boken ”Fotoklubben”, illustrerad av Rabbe Tiainen. Anna Olsonen har i sångboken ”Hjulen på bussen går runt” samlat roliga och utvecklande sånger att sjunga med de minsta.