DELA

kulturnotiser



Passatkören


från Tyskland
sjöng på söndagen tillsammans med Shantysingers från Åbo för kryssningsresenärerna från Sea Cloud som var på besök i Mariehamn. Intendent Bertil Byman på Pommern berättar att kryssningsresenärerna gjorde ett besök i Sjöfartsmuseet. Man besökte också Pommern och kunde då lyssna till sången.
Passatkören och shantysångarna från Åbo deltog på lördagen, tillsammans med manskören Åländska sångare och gruppen Rolling Home i en sjöfartskulturträff där det bland annat ingick en gemensam buffelmiddag i Pommerns övre lastrum. Enligt Byman räknade man tillsammans nästan 240 sångare. I samband med träffen utsågs också Jocelyn Palmer till hedersmedlem i Shanty Society Pommern.



Utställningen
10.ax som just nu

visas i Ålands konstmuseum får nu sin parallell i Helsingfors. På torsdag kväll kl. 18-20 är det vernissage på Amos Anderssons konstmuseum. Som Nyan tidigare berättat visas ett verk av samma konstnärer som i Ålands konstmuseum mellan den 15 juni och 5 augusti i Helsingfors.Tio samtidskonstnärer med olika former av åländsk anknytning finns med: Maria Duncker, Rita Jokiranta, Jan Kaila, Satu Kiljunen, Markus Kåhre, Caroline Pipping, Johan Scott, Kurt Simons, Ellika Sjöstrand och Pauliina Turakka Purhonen.



Romanssång
i sommarkväll

kallas en sångkväll med elever från Ålands musikinstitut, ackompanjerade av Marcus Boman, som hålls i institutets konsertsal i kväll, tisdag, kl. 18. Sångkvällen, som har fi entré, är samtidigt en övning inför den konsert med romanssång som eleverna skall ge i samband med landskapsdagarna i Helsingfors. Där kan man höra programmet i Jugendsalen på fredag, den 15 juni, kl. 15, berättar sångpedagog Catherine Frisk Grönberg.
I Helsingfors medverkar institutet också med två andrainslag. Fredagen den 15 kl. 12 hålls en instrumentalkonsert i Jugendsalen och samma dag kl. 13.30 ges sånger ur Miss Saigon och Les Miserables på stora scenen på senatstorget. Avsnitten ingick i institutets stora musikalsatsning under våren.



Pauliina
Turakka Purhonen heter den på Åland uppvuxna konstnären som omnämndes i en notis i kulturspalten i lördagens tidning. I hastigheten hade Pauliina fått fel förnamn. o