DELA

kulturnotiserFotografen
Manne Stenros
från som tidigare i vår ställde ut sina inramade fotografier av åländska och åboländska vettar i Ålands museum visar nu sin kollektion vid Eckerö Post- och tullhus. Vettabilderna finns i södra galleriet tillsammans med den utställning med nya och gamla korgar av den danska korgmakaren och korgsamlaren Steen Madsen, som Nyan tidigare presenterat.
Manne Stenros har varit med om att göra flera böcker för projektet Skärgårdssmak och fotograferat mycket i skärgården och han är också en flitig ornitolog.
Stenros utställning pågår till den 25 augusti. Samma slutdatum gäller också för Madsens korgutställning.Musikfestspelen
i Korsholm,
som nu arrangeras för tjugofemte gången, inleds i dag. Årets festspel bjuder på ett varierat konsertutbud ”där traditionella tongångar möter gränsöverskridande musikaliska äventyr”. Liksom tidigare hålls konserterna på flera olika håll i Österbotten, från Ahlbeckssalen i Nykarleby till Vasa stadshus och Korsholms kyrka till kulturhuset Orrela i Östermark och Orisbergs kapell i Storkyro.
Vid öppningskonserten i Korsholms kyrka spelar Uleåborgs symfoniorkester tillsammans med kapellmästaren och musikfestspelens konstnärliga ledare Dmitri Slobodeniouk musik av Johann Sebastian Bach samt årets två temakompositörer Joseph Haydn och Johannes Brahms.
Musikfestspelens jubileumskonsert hålls i Vasa stadshus på lördag kväll i kammarmusikens tecken.
Mera information finns på internetadressen www.korsholmmusicfestival.fiFörläggaren
Ben Johans och

hans PQR-kultur presenteras i senaste numret av FFC:s svenska tidning Löntagaren. I intervjun som Birgitta Åmossa gjorde i samband med Mariehamns litteraturdagar berättas bland annat om förlagets höstutgivning. Tidningen noterar, liksom tidgare även Nyan, att författare som Agneta Ara och Curt West som tidgare kommit ut på etablerade förlag i Helsingfors nu valt PQR.