DELA

KulturnotiserLinda Olsson besöker
stadsbiblioteket

under kulturnatten 17 augusti. Linda Olsson är bosatt i Auckland i Nya Zeeland och skrev 2006 års mest uppmärksammade romandebut i Sverige med ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger”. utgiven på Bonniers. Linda Olssons farmor, Dagny, kom från Vårdö. På sin hemsida skriver Linda Olsson såhär om sin farmor: ” När jag ser henne [framför mig efter hennes död], som jag ofta gör, sitter hon på sin solvarma favoritklippa med fötterna i vattnet vid Åland. Hon har ett nystan av fint lingarn i knät och hon virkar, ännu en spets tror jag, för inte ens i himlen vill hon slösa bort tiden.”
Samma kväll berättar också Sten-Erik Abrahamsson om sitt författarskap.q


Nya böcker önskas
till Bokkatalogen

som i höst kommer ut för tjugoandra gången. Den presenterar årets finlandssvenska bokutgivning och vill på så vis bidra till att böcker och läsare lättare hittar varandra.
Alla slags förlag och utgivare som publicerar nya finlandssvenska böcker under år 2007 kan medverka: små och större förlag, enskilda utgivare, föreningar, organisationer och institutioner och skolor. Man kan boka notis- och annonsutrymme av varierande storlek och kostnad. Även böcker från 2006 som inte hann med i fjolårets katalog tas med. En skild tidskriftsförteckning ingår också; tidskrifterna kontaktas separat av Thomas Rosenberg.
Anmälan till Bokkatalogen görs senast måndag 20.8.2007. Närmare upplysningar samt anmälningsformulär fås av redaktör Maria Sandin, tfn 06-312 8426 eller 040-8471794, e-post: red@bokkatalogen.fi. Information och formulär finns även på nätet: www.bokkatalogen.fi
Bokkatalogen utkommer i mitten av november och upplagan är 117 000 exemplar. I södra Finland distribueras den med Hufvudstadsbladet och i Österbotten med Österbottniska Posten. Dessutom fås den gratis på bibliotek, bokhandlar, Luckan m.m. samt på vissa ställen i övriga Norden. Bokkatalogen utges av Svenska kulturfonden och Föreningen Konstsamfundet.Konsert i
Lumparlands kyrka

blir det ikväll, torsdag 5.7 kl. 19.00. Sofie Asplund, sång, Carl Micael Dan orgel och piano.De korrekta tiderna
för Sommarpratet

i Ålands radio är klockan 10.00 med repris klockan 20.35. All eventuell annan tidsangivelse är felaktig.