DELA

KulturnotiserSista chansen att
lyssna till
nordiska romanser sjungna av Sofie Asplund och ackompanjerade av Staffan Jonsson ges nu på lördag. Konserten som heter ”En sommardag” uppförs i Lemlands kyrka klockan 19.00.
Duon har gett två konserter tidigare i sommar och publikuppslutningen har varit god. I Mariehamn kom över 80 personer och i Finström runt 50. qRap tolkas
till teckenspråk

i tävlingen för samhällelig rap som arrangeras i samband med Työväen Musiikkitapahtuma i Valkeakoski nästa onsdag. Työväen Musiikkitapahtuma arrangeras i år för 35:e gången.
– En av rapp-kvällens artister är Signmark, som rappar på teckenspråk. Därför finns det många döva ungdomar bland publiken. Vi bestämde att vi tolkar alla tävlingslåtar och hela konserten till teckenspråk, berättar musikevenemangets verksamhetsledare Marianne Mihailow.
Enligt Mihailow har ett tiotal artister anmält sig till rapp-tävlingen. Vinnaren får chansen att ge ut en singelskiva, så ingen av artisterna är ännu så värst känd. Rapp-tävlingen är nu för femte gången en del av Työväen Musiikkitapahtuma, skriver FNB. qUtgivningsdagen för
nyaste Harry Potter-

boken är inte läglig för Israel. Harry Potter and the Deathly Hallows kommer till salu tidigt på lördag morgon och just då råkar judarna fira sabbat.
Israels handels- och industriminister Eli Yishai har hotat att bötfälla bokaffärer som bryter mot sabbaten och inleder försäljningen av Potter-boken genast på lördag morgon.
Förläggaren har utsatt en bestämd tidpunkt för när försäljningen av den nya boken får börja. I Israel skulle man få börja sälja boken samtidigt som i Finland, det vill säga en minut över två på lördagen.
Judarnas sabbat börjar på fredagen vid solnedgång och slutar ett dygn senare, skriver FNB. qDet svenska
bandet Kent

beger sig ut på turné i höst med ny skiva.
Efter en lång paus gör Kent comeback i rampljuset. Den 17 oktober släpps bandets nya skiva ”Tillbaka till samtiden”, den första utan gitarristen Harry Mänty som lämnade Kent i fjol.
I höst är det dags för en Nordenturné som startar i Helsingfors den 4 november. Det blir två konserter på Annexet i Stockholm den 16 och 17 november, en i Lisebergshallen i Göteborg den 23 och en i Olympen i Lund den 6 december. q