DELA

KulturnotiserEn kurs i pilflätning
ordnas i augusti

med Steen Hedegard Madsen som kursledare. Ännu tas anmälningar emot. Den första kursen ordnas 20-22 augusti och den andra 23-25 augusti. Undervisningsspråket är skandinaviska och vid behov engelska.
Kursen är en möjlighet för de som aldrig provat fläta korgar förut att lära känna materialet och de enkla teknikerna, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande. På kurserna arbetar man både med runda korgar och enklare modeller. Under de tre dagarna kursen pågår hinner deltagarna göra två korgar och några smågrejer.
Deltagarna får hjälp på den nivå de behöver. Det här är alltså en kurs både för nybörjare och längre hunna. Om det finns intresse kan man på kursen också lära sig trädgårdsflätning. Kursdeltagarna uppmanas ta med gamla korgar.
För mer information och anmälan kontakta Hanna Wiik, Ålands slöjd och hantverk, telefon 0457-5244007, e-post: alands.konsthantverk@co.inet.fi.q65-årige Paul Anka
förtrollade publiken
i Pori Jazz på torsdagen. En stor del av publiken hade kommit för att se just honom.
Al Foster, Gilberto Gil och Natalie Cole, som också uppträdde på festivalens första utomhuskonsert, hamnade i skuggan av Paula Anka. För många var uppträdandet av herr Anka som en tidsresa till Borgbacken i Helsingfors år 1959 då den unge Anka gjorde en oförglömd konsertresa till Finland.
På Skrivarholmens arena bjöd Paul Anka på en hitcocktail som fick publiken att glömma regnet tidigare på kvällen.
Arrangörerna uppskattade att Skrivarholmen lockade 17.000 gäster på torsdagen. qDe finlandssvenska
museidagarna
ordnas nu för fjärde gången, denna gång den 22-23 september i Borgå och arrangeras av Finlands svenska hembygdsförbund. Dagarna samlar deltagare från hela Svenskfinland.
Museernas tillgänglighet är dagarnas tema. Här kommer den fysiska tillgängligheten att presenteras men även marknadsföringen och de oanade möjligheter Internet erbjuder museerna. Även projektet Museilaboratoriet presenteras.
Museet har som institution en identitetsstärkande roll i vårt samhälle och förvaltar ett viktigt kulturarv. Museidagarna är öppna för alla med intresse för dessa frågor, oberoende om man är aktiv vid ett museum eller inte.
Deltagarkostnaderna är låga och förmånlig busstransport ordnas med start från Åbo via Ekenäs och Helsingfors.
Programmet i sin helhet med pris- och övriga praktiska uppgifter finns på www.hembygd.fi <http://www.hembygd.fi/> eller på tel 0500-61 55 41. q