DELA

KulturnotiserKrister Fagerholms
skulptur Samyama
ställs just nu ut på Skulptur 2007 på Konstnärshuset i Stockholm. 130 skulptörer från Skulptörförbundet ställer ut sin konst mellan tiden 4 juli till 19 augusti.
Saltviksfödde Krister Fagerholm bor i Stockholm och på Åland. En cykelolycka för tio år sedan har gjort att han inte kunnat vara verksam som skulptör på länge.
– Det här är den första skulptur jag ställer ut sedan olyckan. Namnet är särskilt viktigt. Samyama betyder ”concentration of mind” på sanskrit och att jag nu ställer ut har inneburit något av en comeback för hjärnan, säger han. qEn cyklande kör
från Tammerfors

kan man höra på nästa vecka. Kören heter Piccolokören och den omfattar 92 unga sångare i åldrarna 10-20 år från Messuby församling i Tammerfors. Mer än en tredjedel är med på cykeltur på Åland. Kören uppträder med kvällsmusik i Kökar kyrka måndag 30 juli kl 19, Vårdö kyrka onsdag 1.8. kl 19, Sund kyrka torsdag 2.8. kl 19 och Jomala kyrka lördag 4.8. kl 19.
Kören fyller 15 i år och Pekka Syrjäniemi som grundade kören leder den fortfarande. Piccolokören har bland annat vunnit Kuopio körmönstring för några år sedan, uppträtt i radio och tv och har gjort ett flertal inspelningar.
Programmet innehåller traditionell körmusik som Bach, Sibelius och folkmusik från olika länder. Bland sångarna finns också fina barnsolister som uppträder. Fritt inträde. Programblad 5 €. Kören medverkar också i gudstjänsten söndagen den 5 augusti i Mariehamns kyrka. q