DELA

KulturnotiserTvå konserter
ges i Kumlinge kyrka

den här veckan. I dag på tisdag klockan 20.00 kan man lyssna till Petra Schauman, sång och K-G Sandholm orgel och piano. På torsdag spelar och sjunger Kumlinges egen trubadur Torbjörn Engman klockan 19.30. qAndreas Johnsons
dag i Mariehamn
under Rockoff kan man läsa om i söndagens DN. I serien ”En dag med…” följde reporter och fotograf med artisten under hans dag i Mariehamn. Dagen börjar med att turnébussen närapå krossas på Ålandsfärjan och avslutas med fest i backstagerummet. ”För att motverka turnéapati” tog han en promenad för att se Pommern.
Och att torget där Rockoff gick av stapeln i DN:s artikel blivit en park, får man stå ut med. qFestivalhelgen
har varit intensiv

både i Ekenäs och Åbo. Trots regnet drog Etnofestivalen Faces i Billnäs cirka 12.000 besökare. Festivalen i Pojo firade 10-årsjubileum i år. Både gamla favoriter och nya bekanta fanns på programmet.
Bland annat uppträdde Inehmo med sånger i kalevalanda och ryska Markcsheider Kunst. Också de olika workshoparna drog besökare.
Konserterna i samband med stadsfestivalen Down By The Laituri i Åbo drog i år sammanlagt 15 700 besökare. DBTL är Finlands äldsta stadsfestival, som ordnades i år för 20:e gången. Enligt arrangörerna rörde sig över 100 000 i festivalvimlet från och med tisdagen.
Festivalens höjdpunkter var The 69 Eyes, som uppträdde på torsdagen, Mikko Kuustonen, som gav en konsert i Åbo domkyrka på lördagen samt Dingo, Irina och Havana Black, som uppträdde på avslutningsdagen på lördagen, rapporterar FNB. qAllehanda.se
skriver om Maria Stenberg

i och med att hon gett ut den nya skivan Längtan. I helgen skall hon vara gästartist med Bosse Hedins kvartett på jazzfestivalen på Mannaminne i Nordingrå. I intervjun säger hon att en större känsla av trygghet de senare åren gör att hon ”föder mer livsbejakande tankar kring längtan och musik”.
Maria Stenberg är bosatt i Mariehamn och jobbar som daghemsföreståndare, och har sina rötter i Moliden några mil från Örnsköldsvik. q